Kader Abdolah. Foto: Yvette Wolterinck
Kader Abdolah. Foto: Yvette Wolterinck Foto:

Het pad van de gele slippers

ZUTPHEN - Kader Abdolah komt op maandag 21 januari om 20.00 uur naar de Bibliotheek Zutphen om te vertellen over zijn nieuwe boek 'Het pad van de gele slippers'. Hij wordt daarvoor geïnterviewd door Ine Kamp (programma-manager bij Graafschap bibliotheken en presentator bij B-FM).

Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. In deze prachtige roman volgen we het leven van een filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren.

Na afloop en in de pauze zal de schrijver zijn boeken signeren. Toegangskaarten (incl. consumptie) zijn verkrijgbaar à 10 euro bij de Bibliotheek, Broederenkerkplein 2.. Leden van Graafschap bibliotheken krijgen 2,50 euro korting. Reserveren wordt aanbevolen.


0575-512 926