Welk restaurant is de leukste in de gemeente Zutphen?

ZUTPHEN - Vanaf 28 januari kunnen de inwoners van de gemeente Zutphen hun stem uitbrengen op het restaurant dat zij het leukste vinden in de gemeente Zutphen.

Bij het stemmen mogen gasten van de restaurants cijfers geven voor zaken als prijs/kwaliteitverhouding, de menu-kaart en klantvriendelijkheid. De verkiezing wordt georganiseerd door Vote Company en de vakkbladen Horeca Vizier en Gastronomie. Het restaurant dat gemeentewinnaar wordt kan zich op 15 april laten huldigen en op de foto met Miss Nederland tijdens een Award Festival voor alle gemeentewinnaars van Nederland.

Restaurants in de gemeente Zutphen kunnen zich nog gratis aanmelden voor de verkiezing via de website.


www.restaurantverkiezing.nl


Rectificatie data training buitengewoon

ZUTPHEN - Vorige week stond in deze krant een artikel over de training Buitengewoonzijn.NU, voor het ontwikkelen en ondersteunen van burgerinitiatieven, die in februari van start gaat. Hier zijn per abuis de verkeerde data genoemd. De eerste bijeenkomst is al geweest, maar de laatste introductiemogelijkheid vindt op donderdag 24 januari plaats in de Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar buitengewoonzijn.zutphen@gmail.com. Voor meer informatie zie de website.


www.buitengewoonzijn.nu


Driekant wil verspilling van brood verder tegengaan

ZUTPHEN - Driekant heeft een plan bedacht om de voedselverspilling nog verder terug te dringen. Vanaf vrijdag 18 januari 2019 wordt er in het BroodCafé, de Driekant vestiging achter het station aan de Lijmerij 23, plaatsgemaakt voor een speciaal broodrek. Daarin wordt het brood gelegd dat bij Driekant niet meer als dagvers verkocht kan worden, maar wat eigenlijk nog veel te goed is om aan de dieren te voeren. Dit wordt verkocht tegen een sterk gereduceerde prijs. De opbrengst van het brood en andere producten komt voor de helft ten goede aan de Voedselbank. De andere helft is ter compensatie van de gebruikte grondstoffen.

Uiteraard zal er ook nog voldoende Driekant brood en ander lekkers beschikbaar blijven voor de wekelijkse distributie naar de Voedselbank Zutphen.


Maak Zutphen zichtbaar als regenbooggemeente

ZUTPHEN - Op 11 januari heeft burgemeester Annemieke Vermeulen een wedstrijd aangekondigd voor jongeren in Zutphen: 'Maak Zutphen zichtbaar als regenbooggemeente'. De Initiatiefgroep LHBT+ wil graag dat in de omgeving van het station Zutphen gelijk zichtbaar is dat Zutphen een trotse Regenbooggemeente is.

Alle scholen binnen het voortgezet onderwijs in Zutphen doen mee. De Initiatiefgroep daagt jongeren uit met originele opvallende ideeën te komen en deze zo creatief mogelijk uit te werken: tekenen, knippen, plakken, timmeren, 3D-printen alles mag. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury en tentoongesteld in de hal van het stadhuis. Een maquette van het winnende ontwerp krijgt daar een plaats naast de plattegrond van de gemeentes. De uitdaging voor Initiatiefgroep is om het beste idee ook daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen, zodat iedereen die Zutphen binnenkomt ziet: dit is een regenbooggemeente.

Originele ideeën voor de wedstrijd kunnen tot 15 maart gemaild worden..De winnaar wordt in mei bekend gemaakt.


regenboog@zutphen.nl


Archipel bundelt onderwijs en kinderopvang in één organisatie

ZUTPHEN - Archipel Onderwijs & Kinderopvang. Dat is de nieuwe naam waaronder Stichting Archipel (de stichting voor openbaar primair onderwijs) en Stichting Educatief Centrum (de stichting voor kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang) in de gemeenten Brummen, Voorst en Zutphen sinds 1 januari van dit jaar onderwijs en kinderopvang bundelen.

Om openbaar basisonderwijs en kinderopvang te verenigen in één organisatie heeft Archipel haar statuten moeten aanpassen. Eind december hebben de gemeenteraden van Brummen, Voorst en Zutphen hiermee ingestemd. De nieuwe organisatie is daarmee sinds 1 januari officieel. Hoe de samenwerking er inhoudelijk precies uitziet, wordt duidelijk in het strategisch beleidsplan 2019-2023, dat rond de zomervakantie wordt gepresenteerd.