Foto: PR
Foto: PR Foto:

Medailles op turntoernooi Nijmegen

ZUTPHEN - Op de laatste dagen van werd in Nijmegen een turntoernooi georganiseerd. En natuurlijk waren daar ook turnsters van SVOD uit Deventer van de partij, waar ook meerdere Zutphense meiden in meedoen.

Op zaterdag kwam Jade Brummelman naar Nijmegen om te strijden voor de toestelmedailles. Het resultaat was brons op balk en zilver op vloer. Ook Sterre Dudok van Heel deed een poging in de categorie N3, maar was niet opgewassen tegen de sterke turnsters uit het Zuiden. Het werd een gedeelde tiende plaats.

Zondag stond er in de vroege ochtend een teamwedstrijd op het programma. Het team van SVOD bestond uit Lina Ilkay, Feline Gillijns en Renna Alebate. Voor dit drietal was deze wedstrijd bedoeld om wedstrijdritme op te doen en nieuwe elementen uit te proberen. Helaas verliep het op de evenwichtsbalk niet geheel vlekkeloos, maar lieten ze op de andere toestellen zien dat ze bovenin meedraaien. Op het onderdeel vloer behaalde Lina de hoogste score en was ook het teamtotaal het hoogste. Een zevende plaats was het eindresultaat.

In de tweede wedstrijd weer een toestelkampioenschap. Eline Muller had zich voor alle toestellen ingeschreven, maar had haar zinnen gezet op een hoog brug cijfer en daar mee te doen om de medailles. Met het inturnen liet Eline op brug een oefening die de jury als gouden medaille waardig inschatte. Toen ze voor de echte wedstrijd turnde lukte de handstand niet en moest Eline genoegen nemen met een vierde plaats op haar favoriete onderdeel Maar hierdoor liet Eline zich niet uit het veld slaan en zette een uitstekende balkoefening neer, die uiteindelijk goed was voor een zilveren medaille. Dolblij kon Eline haar medaille in ontvangst nemen.

Foto: PR