Theatergezelschap Le GEST. Foto: Celine Dugain
Theatergezelschap Le GEST. Foto: Celine Dugain Foto:

'Misverstand' in Franstalige klucht

WARNSVELD - Bij Alliance Francaise Zutphen wordt op zondag 20 januari om 15.00 uur, in samenwerking met Alliance Française Deventer en Apeldoorn, de Franstalige klucht 'Quiproquos' (misverstand) op de planken gebracht in 't Nut, Breegraven 1 in Warnsveld. Dit toneelstuk van Charles-Henri Ménival uitgevoerd door het theatergezelschap Le GEST, is gebaseerd op een mengeling van drie belangrijke komische toneeltradities: vaudeville, satire en de Commedia dell'Arte.

Deze middag zit u in een burgerlijke salon waar de typische personages van deze klucht bijeenkomen: de Man, de Vrouw, de Geliefde, de Dochter, het Dienstmeisje en de Buurman. De eetgasten verdringen zich al bij de voordeur. Alles zou probleemloos moeten verlopen, maar wat als de hoofdpersoon zich op het laatste moment laat vervangen? Hij zegt: "Stel je voor dat het door een onverklaarbare toverij mogelijk zou zijn om van rol te verwisselen. Door mijn hoed op te zetten neemt u tegelijkertijd mijn naam aan, mijn beroep en mijn fortuin. Wanneer u bij mij thuis komt, omhelst mijn vrouw u alsof u altijd mij bent geweest. Maar inwendig bent u uzelf gebleven".

Voor een goed begrip van het stuk wordt een goede kennis van de Franse taal aangeraden. Op de website is de integrale tekst te downloaden om het stuk beter te kunnen volgen. Leden, cursisten van Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.


afpb.nl/zutphen/programme-culturelle-2018-2019


Hoog bezoek in het klooster

WARNSVELD - Toneelvereniging Eendracht en Vermaak uit Warnsveld brengt dit jaar het blijspel in twee bedrijven 'Hoog bezoek in het klooster' van Peter Damen op de planken.Op zaterdag 19 januari om 20.00 uur in 't Nut in Warnsveld (zaal open vanaf 19.00 uur en een verloting in de pauze) en op zondag 20 januari vanaf 14.00 uur in het nieuwe Bornhof.

Op een dag krijgt moeder-overste het bericht dat de kardinaal naar het klooster komt. Heel het klooster is in rep en roer. Maar niet alleen daardoor. Wat te denken van twee nonnen die pas terugkomen van vakantie en die maar moeilijk weer kunnen wennen. Als dan ook nog de zus van een andere non op komt dagen omdat ze van huis is weggelopen, er een bazige moeder-overste rondloopt en een slijmende non hogerop wil komen, begrijpt u dat er nog vele misverstanden uit de weggeruimd moeten worden voor het hoge bezoek in het klooster kan komen.

De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee (kinderen tot en met 12 jaar 3 euro). Voor informatie over de uitvoering in Het Bornhof, neem contact op via 06-53675398.

Eendracht en Vermaak is nog steeds op zoek naar nieuwe spelers (met name mannen). Voor meer informatie, zie de website of neem telefonisch contact op.


toneelvereniging eendrachtenvermaak.nl

06-337 822 48