Louis Fraanje vertelt verhalen

WARNSVELD - Donderdag 10 januari beginnen de dames van Christelijke vrouwenvereniging Triangel uit Warnsveld de eerste avond in het nieuwe jaar met mooie dia's over de Veluwe. De avond in de Triangel te Leesten wordt verzorgd door de heer Louis Fraanje, natuurfotograaf, schrijver en verhalenverteller. Aanvang 19.45 uur.


Excelsior Warnsveld luidt 2019 in

WARNSVELD - Muziekvereniging Excelsior Warnsveld geeft op zondagmiddag 13 januari om 15.00 uur een Nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk in Warnsveld.

De solist waar dit jaar mee samengewerkt wordt is pianist Aljosja Buijs op vleugel. Een bevlogen pianodocent die samen met zijn leerlingen regelmatig werkt aan bijzondere compositieprojecten. Tevens is hij pianist in orkest 'De Ereprijs', een gedreven ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland.
Met Aljosja aan de vleugel zal Excelsior het virtuoze stuk 'Rhapsody in Blue' van George Gershwin ten gehore brengen, een samensmelting van jazz en klassiek. Met 'Rhapsody in Blue' nemen orkest en solist de luisteraars mee naar het Amerika van de jaren twintig. Aljosja zal tijdens dit concert ook soleren met het stuk 'Worms is back' van Michiel Braam, een moderne boogie-woogie.

Het concert wordt mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie van de Dorpsraad Warnsveld voor de huur van de vleugel. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop ter bestrijding van de overige onkosten is welkom.


Passage Warnsveld-Dorp

WARNSVELD - Donderdag 17 januari komen mevrouw A. van Veen en haar collega informatie geven over Het Buurtzorghuis in Warnsveld bij Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, Warnsveld-Dorp. De avond begint om 19.45 uur in de Eekschuur, Bonendaal 2. Dit is onder andere een hospice, gevestigd op het terrein van GGNet aan de Vordenseweg. Vrouwen die belangstelling hebben zijn van harte welkom.