Improviseren voor zestigplussers

ZUTPHEN - Tijdens de cursus 'Improvisatietheater- 60 plus' bij Muzehof leer je de basistechnieken van het improviseren, waardoor je met veel plezier en vertrouwen de theatervloer op kan gaan. De cursus bestaat uit 9 lessen en vindt op woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 in januari, februari en maart 2019 plaats in de theaterzaal van de Muzehof in Zutphen.

Er wordt gewerkt met het leren accepteren van spelimpulsen, het vormgeven van de ruimte, het goochelen met het geven van de tijd en we creëren talrijke personages. Verschillende oefeningen en spelvormen geven houvast om zowel humoristische als meer diepgaande theatrale situaties te spelen. Deze cursus is voor 60 plussers die in 2019 op woensdagochtend zin hebben om verrast te worden door zichzelf en elkaar. Aanmelden bij Marij Verhaevert via mail of telefoonnummer. Voor meer informatie, zie de website.


theaterspel@live.nl

06 - 382 826 06

www.muzehof.nl


Start nieuwe leesclub in Almen

ALMEN -In Almen start een nieuwe leesclub. In Ons Huis Almen is op woensdagochtend 9 januari om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers. Dit vindt plaats in Ons Huis in Almen aan de Dorpsstraat 37.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met Ons Huis. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de website.

Graag aanmelden bij de contactpersoon van Senia in de regio, Margot Jager, via e-mail margotjager@gmail.com.


www.senia.nl