Foto: Carlon Loeffen
Foto: Carlon Loeffen Foto:

Phoenix en De IJsselzangers schitteren tijdens Christmas Proms

ZUTPHEN - Maar liefst 600 mensen kwamen vorige week vrijdagavond af op het gezamenlijk kerstconcert van Vrouwenkoor Phoenix en de mannen van De IJsselzangers. Deze Christmas Proms 2018 werd gehouden in de mooie Walburgiskerk in Zutphen.

De 60 vrouwen van Phoenix gaven gelijk hun visitekaartje af met geweldige nummers als Gloria en het altijd indrukwekkende Ave Maria. De zuivere laatste noten galmden lang na door de prachtige akoestiek van de enorme kerk. De vrouwen brachten onder de bezielende leiding van Klaas van der Hoeven voor en na de pauze veel afwisseling met onder meer When you believe, Lulajze, Calypso Carol, Cantique de Jean Racine, Walking in the air en Mary did you know.

Indrukwekkende soliste
De mannen deden niet onder voor het vrouwenkoor en zongen, zowel a capella als met begeleiding van kerkorgel of piano, mooie nummers als Heilige Nacht, Maria Wiegenlied, Tollite Hostias, Santo en King all Glorious. Soliste Marlieke Haandrikman was daarbij de kers op de taart met haar werkelijk indrukwekkende stem. De IJsselzanger staan onder leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen. Tatiana Laryna begeleidde beide koren prachtig op de piano terwijl organist Jeroen Pijper tussen de bedrijven liet horen dat hij heel wat in huis heeft op het kerkorgel.

'Het was zuiver, gedragen, betrokken, vanuit het hart, blij en stemmig'

Kippenvelmomenten
Dirigent Klaas van der Hoeven sprak aan het eind van de avond over kippenvelmomenten met zijn vrouwenkoor: "We mogen terugkijken op een geslaagd concert! De kerk is qua klank heel fijn natuurlijk, maar zonder inzet en enthousiasme gaat het niet. Het was zuiver, gedragen, betrokken, vanuit het hart, blij en stemmig. Ik heb genoten."

Vrouwenkoor Phoenix houdt op 17 en 24 januari een open repetitie. Voor meer informatie, zie de website. De mannen bieden binnenkort twee koorscholingsavonden.


www.vrouwenkoorphoenix.nl

www.ijsselzangers.nl