Archieffoto van het Warnshuus in Warnsveld. Foto: PR
Archieffoto van het Warnshuus in Warnsveld. Foto: PR

Bibliotheek Warnsveld wordt verkleind maar blijft open

WARNSVELD - Nadat het er aanvankelijk naar uit zag dat in Warnsveld de bibliotheek per 1 januari 2019 wegens bezuinigingen zou moeten sluiten, is er nu besloten dat de vestiging openblijft in afgeslankte vorm.

Door Alize Hillebrink

Vanuit de samenleving en de gemeenteraad klonken de afgelopen weken luide protesten tegen sluiting van de vestiging in Warnsveld. Na vele gesprekken met het college van B&W en de gemeenteraad is nu besloten de bibliotheek in Warnsveld te verkleinen. De activiteiten en diensten van de vestiging zullen zich alleen nog richten op kinderen, minder-mobielen en ouderen.

Directeur-bestuurder Gerard Huis in 't veld vindt het jammer dat het niet mogelijk is geweest om de bibliotheek in 't Warnshuus in de huidige vorm te behouden. "Ik heb er een dubbel gevoel bij. We hadden heel graag de voorziening behouden zoals hij nu is. Kijkend naar het huidige gebruik is dat ook gerechtvaardigd. Niettemin hebben de acties en handtekeningen er mede toe geleid dat we de bibliotheekdeuren niet geheel hoeven te sluiten."

Stichting Graafschapsbibliotheken start vanaf januari 2019 samen met het Zutphens college met de uitwerking van de zogenaamde doelgroepenbibliotheek.


Tassen gemaakt door Zutphense leerlingen uitgedeeld in Sarajevo

ZUTPHEN - Stichting Sheltersuit maakt wind en waterdichte jassen met aanritsbare slaapzak voor dak- en thuislozen en vluchtelingen. Deze worden geleverd in een makkelijke tas zodat ze die overdag ook mee kunnen dragen. Deze tassen zijn onder andere gemaakt door de mbo-studenten van ROC Zutphen.

Bas Timmer, ontwerper en oprichter van Sheltersuit, is de Sheltersuits in de ROC-tassen gaan uitdelen aan vluchtelingen in Sarajevo, waarop dit moment sneeuw ligt. De vluchtelingen leven in een kamp en in leegstaande gebouwen in de stad. Deze distributie is onderdeel van de ambitie van Stichting Sheltersuit om deze winter 3.000 pakken te produceren, bijna 2.000 meer dan in 2017. Maar hiervoor zijn slaapzakken en geld nodig. Slaapzakken kunnen ingeleverd worden bij alle kringloopwinkels in Nederland en doneren kan via de website.


sheltersuit.com/ikgeefjewarmte