Landelijke premières in Luxor

ZUTPHEN - In januari presenteert Luxor twee landelijke premières: 'Das schweigende Klassenzimmer' en 'Los versos del olvido'. Dat beide films meteen bij uitbreng in Luxor te zien zijn, is het gevolg van nieuwe afspraken met filmdistributeurs. Als klein theater krijgt Luxor nieuwe films niet op het moment dat ze uitkomen, maar met een vertraging van acht weken. ‘De tweede run’ wordt dat genoemd. Maar met ingang van januari mag Luxor van een aantal filmdistributeurs meteen mee met de landelijke uitbreng, terwijl sommige andere distributeurs hun films al na twee of drie weken ook aan Luxor willen afstaan.


Vrouwen vertellen over het leven onder Stalin

ZUTPHEN - Vrouw in Beeld toont elke eerste maandag van de maand een film in het Luxor Theater, waarin onderwerpen die bij vrouwen leven voor het voetlicht worden gebracht. Maandagavond 7 januari draait de eerste film van het nieuwe jaar: 'Liefde is aardappelen' van Aliona van der Horst. Een ontroerende film over haar Russische moeder en haar vijf zussen, die onvoorstelbare verhalen vertellen over het leven onder Stalin. Magistraal en poëtisch verbeeld.

Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop en informatie via de website.


www.luxorzutphen.nl


Poppentheater De Kiekkkast

ZUTPHEN - De Kiekkast is een nieuw poppentheatergroep in Zutphen, die voorstellingen verzorgt voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Op 3 januari wordt een voorstelling gegeven in het Genietcafé. Aanvang 15.00 uur.

De voorstellingen worden gegeven rondom een poppenkast van 2 meter hoog met handgemaakte poppen. De kinderen worden ook bij de voorstellingen betrokken. Naast deze interactie is er doorgaans veel afwisseling door het poppenspel in en rondom de poppenkast en de muzikale omlijsting.