Be Quick blijft ongeslagen

ZUTPHEN - Thuis werd de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar afgewerkt tegen De Treffers. De ploeg van trainer Verweij is een oude bekende door de bekerontmoeting van vorig seizoen.

Het was Be Quick dat meteen het spel maakte en de bal het werk liet doen. Het waren de gasten die al snel in de problemen kwamen. De aanvoerder van de gasten verloor de bal aan de aanvoerder van Be Quick. Steenbergen was meteen doorgebroken en werd naar de grond gewerkt. Dit leverde al een snelle rode kaart op voor de ploeg uit Groesbeek. Na de rode kaart verzwakt Be Quick iets. Het houdt balbezit via van Meeteren en Everts achterin en Ezafzafi verlegt het spel naar de zijkanten, maar heel gevaarlijk wordt het niet. Dit verandert als Rajabu de lucht in wil gaan bij een voorzet en licht wordt geduwd. De scheids twijfelde geen moment en legt de bal op de stip. Cengiz gaat achter de bal en schiet feilloos binnen 1-0. Keeper El Bouchehati houdt een paar keer goed zijn doel schoon met zijn verdediging uiteraard. De backs deden hun werk en schakelden hun tegenstanders uit. Het centrale duo hield de as dicht voor een ruststand van 1-0.

De tweede helft kwam Be Quick er moeilijker doorheen. De gasten hadden een paar tactische wijzigingen doorgevoerd en zorgde dat Be Quick over de zijkanten moest aanvallen. Dit was minder voor hun linksback, want Cengiz zette zijn directe tegenstander keer op keer op het verkeerde been. Een blessure zorgt voor de eerste wissel. Kadir liet zich meteen gelden door de Haan zijn taken over te nemen. Ex-prof Badjeck had een lastige middag tegen beide backs. Waar Tazelaar de linkerkant vaak bestormt was Kadir nu ook duidelijk aanwezig. Het gevaar begon zich aan te dienen, maar sluitpost El Bouchehati bleef alert.
Nahimana vond Steenbergen uit een corner maar die kopte naast. Een paar minuten later was het precies andersom. Jamiro Steenbergen komt binnen de lijnen voor Rajabu en ook die valt goed in. Hij bereikte zijn oudere broer met zijn eerste balcontact weg, maar die mist de scherpte in de afronding. Nahimana vindt Joey Steenbergen die passeert zijn man en Jamiro Steenbergen weet de 2-0 prima binnen te werken. Yadir maakt zijn eerste minuten weer dit seizoen en vervangt Nahimana. Hij combineert er meteen op los en ziet een combi in duigen vallen door buitenspel. Be Quick haalt de drie punten binne en blijft ongeslagen.

Opstelling
El Bouchehati, De Haan, van Meeteren, Everts, Tazelaar, Ezafzafi, Kisa, Nahimana, Cengiz, Steenbergen(C) en Rajabu. Wissels: Vogt, Steenbergen, Kadir, Yadir, Marlet en Burak.

Een 2-1 nederlaag FC Zutphen (zat.)

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark Gerner in Dalfsen een 2-1 nederlaag geleden. De Zutphenaren begonnen tactisch zwak en keken na 5 minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. En pal na rust werd verzuimd gelijk te maken door een strafschop te missen. FC Zutphen was een groot gedeelte van de wedstrijd in bal bezit, en bij vlagen werd er goed gespeeld. Maar ASC opereerde veel slimmer met veel mensen achter de bal, en loerend op de counter.

Bij aanvang van de wedstrijd miste FC Zutphen captain Jelle Macare, vanwege een polsbreuk. ASC stond er om bekend dat men met veel mensen achter de bal speelt, maar toch trok FC Zutphen volop ten aanval, waarbij er achterin alle risico werd genomen. Dat resulteerde direct al in het begin tot een grote kans voor Chiel Pasman die net over schoot. Maar de Zutphenaren bleven volharden in hun veel te opportunistische spel. Dat werd in de vijfde minuut afgestraft door Matthijs van Gelder. Hij zorgde voor de 1-0.
Na de vroege achterstand moesten de Zutphenaren wel komen. En dat deden ze zeker niet slecht tot aan de 16 meter. Maar daar stokte de creativiteit. ASC speelde puur verdedigend, maar ook zij schiepen weinig mogelijkheden. FC Zutphen had vervolgens ook nog de pech dat middenvelder David te Slaa zich in de 18de minuut met rugklachten moest laten vervangen door Jan van der Mark. In de eerste helft was er een goed schot van Gabi Maduro die net naast ging en aan de andere kant dook Roel van Zanten alleen voor doelman Rietman op, maar die redde bekwaam.

FC Zutphen begon goed aan de tweede helft en zette de tegenstander vol onder druk. Dat resulteerde al na 5 minuten in een strafschop doordat Rik Vlutters ten val werd gebracht na een goede actie. Deze unieke mogelijkheid werd door Jort Bleumink niet verzilverd.
FC Zutphen had ondanks de tegenslag het beste van het spel doordat Rik Vlutters en Luuk Meijer een goede partij speelden op het middenveld, en Jesse de Vries, na een matige eerste helft, zich in het tweede bedrijf prima manifesteerde. Een goede actie van laatstgenoemde bracht de bal bij Rik Vlutters, die over schoot.
Een prima genomen vrije trap van Rik Vlutters bracht de bal bij Jan van der Mark, die zijn schot tegen een tegenstander zag af ketsen.
Aan de andere kant schoot Matthijs van Gelder op de paal nadat hij alleen op doelman Rietman af stevende. In de 70ste minuut werd Niel Vos ingebracht voor Nando Bleumink. In de 78ste minuut viel op ongelukkige wijze de 2-0 voor ASC. Matthijs van Gelder schoot vanaf grote afstand de bal met een mooie boog over iedereen heen in het doel.

In de 80ste minuut werd Gabi Maduro gewisseld voor Hugo Groters. Een minuut later was er een prachtig doelpunt van Nils Vos. Hij rondde koppend een schitterende voorzet van Jesse de Vries af, 2-1. FC Zutphen gooide nog eenmaal alles op de aanval, en ASC kwam er totaal niet meer uit. Luuk Meijer had zijn goede wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt, maar zijn schot belandde over het doel.
De Zutphenaren kregen nog enkele goede mogelijkheden, maar voorin ontbrak de afronding.