Een rondtocht door de stad met een historische paardentram is onderdeel van het arrangement. Foto: PR
Een rondtocht door de stad met een historische paardentram is onderdeel van het arrangement. Foto: PR Foto:

Zutphen heeft ook in de winter veel te bieden

ZUTPHEN – Zutphen heeft in de winter ook veel te bieden met de sfeervolle winkelstraten, gevarieerde musea en talloze monumenten. Om het aanbod van arrangementen bij de VVV te vergroten heeft Zutphen Promotie een winters arrangement in het leven geroepen: Winters Dagje Zutphen.

Zutphen heeft in de winter ook veel te bieden met de sfeervolle winkelstraten, gevarieerde musea en talloze monumenten. Wie dit dagje boekt, is verzekerd van een gevarieerde en complete dag uit. Je maakt een rondtocht door de stad met een historische paardentram. De gids op de paardentram vertelt onderweg over Zutphen. Ook staat een beklimming van de Wijnhuistoren op het programma. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de markten en de stad. Hier kan de gids alles over de geschiedenis van de toren en over het carillon vertellen. Boven in de toren is ook een expositie over het carillon ingericht. Tijdens dit winterarrangement kunnen de deelnemers opwarmen met een winterse lunch met snert bij het Volkshuis. Ter afsluiting staan glühwein en warme chocolademelk klaar in de Wijnhuistoren.

Het arrangement Winters Dagje Zutphen kost 15 euro per persoon (kinderen tot 2 jaar gratis). Het is zowel individueel als voor groepen te reserveren voor 22, 23, 29 en 30 december bij de VVV aan de Houtmarkt (info@inzutphen.nl). Paardentramtickets zijn ook los verkrijgbaar bij de VVV. Meer informatie is te vinden op de website.


www.inzutphen.nl


Kinderactiviteiten Musea Zutphen

ZUTPHEN - Doe in de kerstvakantie in Musea Zutphen mee aan leuke workshops in de kerstvakantie, kom de tentoonstellingen bekijken en ontdek de musea met de gratis speurtochten voor kinderen. Voor volwassenen en families is ook van alles te doen.

Op zondag 30 december van 14.00 tot 15.30 uur zijn kinderen van 8 -14 jaar van harte welkom in het museum voor de workshop aquarel schilderen door kunstenaar Ineke Metz. De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling Theordoor Heynes, aquarellist.
De workshop is in Museum Henriette Polak, 's Gravenhof 4.

Ballonvouwen
Op zondag 6 januari geeft Zutphens Uitblinker en internationaal ballonkunstenaar Guido Verhoef een unieke workshop voor kinderen in Museum Henriette Polak. Kinderen leren op luchtige wijze de basisbeginselen van het ballonvouwen. De workshop is special voor kinderen: 13.00 – 14.00 uur voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en 15.00 – 16.00 uur voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Gratis speurtochten
Ontdekkingsreis in het Stedelijk Museum Zutphen. Kinderen krijgen een scherf die gevonden is door een echte archeoloog en een boekje vol leuke opdrachten. Gaandeweg leren ze van alles over de schatten en archeologische vondsten.
In Museum Henriette Polak krijgen kinderen 'Een koffer vol kunst'. In dit koffertje vinden ze een boekje met leuke opdrachten, spelletjes en nog veel meer. Op speelse wijze leren ze over mevrouw Polak, de kunstenaars en de veelzijdige collectie. Ook maken ze hun eigen tentoonstelling in het Digitale Depot.

Zoek dekking in Zutphen
Zoek dekking is een gezinsarrangement (kinderen vanaf 6 jaar) en start in het Stedelijk Museum Zutphen waarin men kennis maakt met Everhard, Otto, Maurits en Menno. Deze mannen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging en bescherming van Zutphen. Met een speurboekje komt iedereen meer te weten over het ontstaan van Zutphen. Daarna krijgen deelnemers een rondleiding van een stadsgids door de oude binnenstad. Sluit de dag af in stadsbrouwerij Cambrinus waar iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd. Reserveren voor groepen van 4 tot maximaal 20 personen kan via www.stadswandeling-zutphen.nl

Voor informatie en kosten over de workshops, neem contact op met Musea Zutphen.


info@museazutphen.nl

0575 - 516 878