Dorpsraad Warnsveld neemt even pauze

WARNSVELD - De Dorpsraad Warnsveld wil iedereen bedanken die mee heeft gewerkt om 't Warnshuus en de bibliotheek voor Warnsveld en Leesten te behouden.

In de raadsvergadering van maandag 17 december is besloten dat 't Warnshuus blijft. Het liefst met behoud van een bibliotheek. Echter de gesprekken met het college en de directie van de bibliotheek zijn nog gaande. De bibliotheek zal worden gevraagd niet al per 1 januari aanstaande te vertrekken. Men wacht de uitkomst van deze gesprekken af.

De Dorpsraad neemt na de afgelopen hectische weken even pauze. Woensdag 9 januari kan iedereen weer bij hen terecht. Ook is het altijd mogelijk te mailen: info@dorpsraad-warnsveld.nl. De Dorpsraad wenst allen hele fijne, goede feestdagen toe.


'De wereld als herberg'

WARNSVELD - Na het grote succes van de Kerstkuier van vorig jaar, wordt er ook dit jaar weer een wandeling voor jong en oud gehouden. Langs een prachtig verlichte route in het oude centrum van Warnsveld wordt een bijzonder kerstverhaal verteld. Op kerstavond, 24 december, is het Warnsveld omgetoverd tot een prachtig decor voor het kerstverhaal 'De wereld als herberg'.

De bezoekers worden, in groepjes, meegenomen door de freule van het kasteel. We zien dat de voorbereidingen voor het Kerstfeest op het kasteel in volle gang zijn. Dan meldt er zich een vreemdeling aan de poort van het kasteel. Is er eten, warme kleding of een slaapplek voor deze vreemdeling?

Bezoekers kunnen zicht tussen 16.45 en 18.45 uur melden in de Martinuskerk in Warnsveld; van daaruit wordt men in groepjes rondgeleid. Aan het einde van de wandeling kan men een vrijwillige bijdrage geven voor de stichting Care4Tina. Deze stichting laat kinderen in China opereren aan een schisis; een operatie die vaak een levenslange handicap kan voorkomen.