Rocky Fit Running Team overhandigt cadeaus aan patiënt op de kinderafdeling in Gelre Zutphen. Foto: PR
Rocky Fit Running Team overhandigt cadeaus aan patiënt op de kinderafdeling in Gelre Zutphen. Foto: PR Foto:

VR-bril en spelcomputers voor
kinderafdelingen Gelre ziekenhuis

ZUTPHEN - Woensdagmiddag 12 december ontvingen de kinderafdelingen van Gelre ziekenhuizen in zowel Zutphen als Apeldoorn een VR-bril, Wii en Nintendo Switch. De overhandiging vond plaats in Gelre Zutphen. Het Rocky Fit Running Team heeft het geld - in totaal bijna 3.000 euro - hiervoor opgehaald met hun AtotZrun voor het goede doel. Hiermee vervullen ze een wens van jonge patiënten van Gelre ziekenhuizen.

"Veel kinderen vinden een Wii, Nintendo Switch en/of VR-bril ontzettend leuk. Doordat kinderen hiermee kunnen spelen tijdens hun herstel in het ziekenhuis, krijgen ze de nodige afleiding van hun ziekte. Zo ervaren ze hun verblijf in het ziekenhuis als leuker en afwisselender", aldus Lisa Lemson, afdelingshoofd Kind & Jeugd Gelre Zutphen. "Wij zijn daarom heel blij dat het Rocky Fit Running Team dit voor kinderen in ons ziekenhuis mogelijk heeft gemaakt. Ontzettend bedankt voor deze mooie cadeaus!".
Serge van Cotthem, Rocky Fit: "Wij wilden als Running Team graag een sponsorloop doen voor de kinderen in het ziekenhuis. Onze hardlopers hebben heel goed gepresteerd tijdens de AtotZrun, een run van 30 km van Apeldoorn naar Zutphen. Voor elk van hen was het een persoonlijke overwinning. We zijn ontzettend trots op het behaalde resultaat en heel blij dat we deze cadeaus aan de kinderen in Gelre ziekenhuizen kunnen geven."


'De molen is de tweede liefde van zijn leven'

Vervolg van voorpagina

WARNSVELD - Op de eerste zolder van de Warnsveldse molen staan zo'n 75 mensen op elkaar gepakt en wachten in spanning op Dirk-Jan. Met een smoes is Abelskamp naar de molen gelokt. Groot is de opwinding onder de aanwezigen. Hij kan elk ogenblik arriveren. Terwijl hij de smalle houten trap opklimt klinkt luid applaus. "Krijg nou wat," zegt de verbaasde Dirk-Jan terwijl hij om zich heen kijkt. "Welkom," zegt de gastvrouw. "Leuk dat je dat zegt in mijn molen," repliceert Dirk-Jan.

Het is de molenaar ten voeten uit. De doorgaans welbespraakte Dirk-Jan krijgt een stoel toegeschoven en gaat ervoor zitten. Abelskamp is al sinds 1973 actief op de Nooit Gedacht. Na een aantal jaren stilstand van de Warnsveldse molen blies hij samen met zijn vader het monument nieuw leven in. Hij werd actief in het Gilde van Vrijwillige Molenaars, onder andere als instructeur. Dit jaar viert hij zijn 40-jarig molenaarsjubileum. Een mooi moment om een lintje te ontvangen.

In de Zutphense Leeuw van juli dit jaar sprak Abelskamp al over het molenvirus. Hij kreeg de liefde voor de molen met de paplepel ingegoten. "De molen is mijn passie." Zo'n achthonderd uur per jaar brengt hij door op de molen. "De molen is de tweede liefde van zijn leven," zegt burgemeester Vermeulen. "Ervan uitgaand dat je vrouw je eerste liefde is," zegt ze knipogend. "Die kwam later," antwoordt Dirk-Jan. Luid gelach klinkt onder de aanwezigen. De spanning is gebroken.

Serieus vervolgt Vermeulen: "De 'Abelskampmolen' is een ontmoetingsplek en dat komt mede dankzij jou. Deze tweede liefde deel je met zoveel anderen. Als opleider in het molenaarsvak heb je maar liefst 200 kandidaten geëxamineerd. Je doet zo ontzettend veel. Niemand doet tevergeefs een beroep op jou. Je bent technisch, praktisch, kundig en welbespraakt. Je liefde voor het vak deel je met anderen." Terwijl ze hem de versierselen opspeldt vertrekt Abelskamp geen spier. "Bedankt," zegt hij lachend. "Het was geen enkele moeite."


Traditionele Herwers Eindejaarsshow

REGIO - Vanaf 20 december is het weer zo ver: de traditionele Herwers Eindejaarsshow gaat van start. Tot en met 31 december betekent dat feest in alle Herwers vestigingen. Kom langs voor een hapje, drankje of voor de gezelligheid, maar ook om te profiteren van scherpe aanbiedingen en veel voordeel.

Thuis bij Herwers. Dat is waar de Herwers Groep voor staat, want dat is hoe ze willen dat klanten én medewerkers zich bij hen voelen. Onderdeel van dit gevoel is de Eindejaarsshow, waarmee ze klanten willen bedanken voor afgelopen jaar, maar ook graag nieuwe mensen verwelkomen.

Acties
De vijf merken die Herwers vertegenwoordigt - Renault, Dacia, Hyundai, Nissan en Mitsubishi – hebben allemaal diverse acties. Bij elk merk krijgt men hoge kortingen en als klap op de vuurpijl bij aankoop van een auto een straatje Oudejaarsloten van de Staatsloterij cadeau! Kijk voor de acties op de website.


www.herwers.nl

Patiënt Gelre Zutphen bekijkt de cadeaus van het Rocky Fit Running Team. Foto: PR