FC Zutphen (zat.) speelt laatste wedstrijd voor de winterstop

ZUTPHEN - FC Zutphen treedt komende zaterdag op sportpark Gerner in Dalfsen aan tegen ASC "62. De aanvangstijd is niet 14.30 uur, maar 14.00 uur. ASC is aan een goede serie bezig. Twee weken geleden klopte men thuis koploper DOS Kampen met 4-3. En afgelopen zaterdag werd uit bij het op de derde plaats staande WVF een knap 1-1 gelijkspel behaald. ASC staat op de tiende plaats 1 punt onder FC Zutphen. Het is daarom een wedstrijd, die bepalend is hoe men de winterstop in gaat, hetzij als middenmoter of als ploeg die onderin gaat bivakkeren.

FC Zutphen moet de thuisnederlaag tegen Sparta zo snel mogelijk vergeten. En zich volop richten op deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Zo scherp als Sparta tegen FC Zutphen begon, zo scherp zullen de Zutphenaren uit de startblokken moeten schieten tegen ASC.

Verwacht mag worden dat FC Zutphen weer kan beschikken over Gabi Maduro, die ziek was. Of Jelle Macare kan meespelen is nog discutabel, na zijn ongelukkige polsbreuk in de wedstrijd tegen Vroomshoopse boys.

ASC is typisch een tegenstander die compact en voorzichtig speelt, en loert op een mogelijkheid. Daarbij heeft men met Matthijs van Gelder en Chiel Pasman gemakkelijk scorende spelers in het elftal. Achterin en op het middenveld zal men daar rekening mee moeten houden. Op het middenveld staan een aantal jongens die een goede pass in de benen hebben, en daarmee zullen de spitsen moeten worden aangespeeld, die continu voor dreiging moeten zorgen. Spelers als Rik Vlutters, David te Slaa en Luuk Meijer moeten, gezien hun kwaliteiten, vooral niet te bescheiden spelen, maar de bal veroveren en ook opeisen.

Het tweede selectieteam speelt voorafgaand aan deze wedstrijd om 12.00 uur eveneens tegen ASC "62. Deze ploeg heeft evenveel punten als FC Zutphen.

Be Quick (za) buigt achterstand om in zege

ZUTPHEN - Met een kleine selectie reisde Be Quick (zat.) af naar Oeken. Be Quick moest winnen om weer op gelijke hoogte te komen met Dieren.

Het begin was niet denderend. Oeken hanteerde het 'bal weg systeem' en Be Quick was niet scherp in de eindpass. Uit een counter schoot de buitenspeler van Oeken knap over Rotman heen: 1-0. Be Quick kwam door een combinatie tussen Steenbergen, Kisa en Cengiz fantastisch er doorheen. Laatstgenoemde probeerde de keeper te passeren, maar een goal bleef uit. In plaats van de aansluitingstreffer te maken, scoorde Oeken weer uit een counter. De thuisploeg maakte optimaal gebruik van hun kansen en weer zag het er niet goed uit achterin. Steenbergen is met een beweging weg van zijn verdedigers, maar in de zestien wordt hij neergehaald en de scheids wijst naar de stip. Vaste penaltynemer de Andrade schiet raak, maar dan loopt het uit de hand. Andrade krijgt rood en moet hij het veld verlaten. Met tien man blijft Be Quick de betere ploeg, maar vindt niet de gelijkmaker voor de rust. Na de rust is Kisa met een geweldig schot belangrijk en het staat weer gelijk 2-2. Als Ezafzafi ook nog de 2-3 tegen de touwen ramt gaat de ploeg uit Zutphen helemaal los. Met een geweldig afstandsschot weet hij de keeper van Oeken te verschalken. De verdediging bleef stabiel en liet weinig tot niks meer door. De Haan bereikte Cengiz aan de rechterkant. Met een geweldige steekpass was Steenbergen weg en plaatste de bal in de korte hoek voor de 2-4. Oeken begon meer overtredingen te maken wat leidde tot een rode kaart. Zo kwam de thuisploeg ook met 10 man te staan. Als kers op de taart wist Kisa een prima opgezette aanval af te ronden. Ezafzafi stak Tazelaar weg en die bediende Kisa voor de eindstand 2-5.

Be Quick (zo) nipt onderuit tegen koploper

ZUTPHEN - Afgelopen zondag was het al snel duidelijk dat Be Quick het zwaar zou krijgen tegen koploper Doesburg, die al zijn tien wedstrijden winnend afsloot. Het team beschikt over een aantal snelle en balvaardige spelers.

Doesburg ging vanaf het begin als de brandweer. In de zevende minuut resulteerde dat al tot een kans. Doelman Lars Metselaar kon een hard schot nog pareren, maar niet klemvast. Het schot op de terug stuiterende bal werd door Metselaar knap met een beenreflex gekeerd. Naarmate de eerste helft vorderde en Doesburg niet wist te scoren, leidde dat bij de gasten tot de nodige irritatie. Be Quick profiteerde hiervan en kon het duel wat meer gelijk opgaan.De thuisploeg kwam in de 29ste minuut zelfs op voorsprong. Saif Baig werd binnen de zestien aangetikt en scheidsrechter Hooijer wees naar de stip. Nick Scharrenberg schoot beheerst binnen, 1-0. Be Quick putte hier moed uit en ging beduidend beter spelen.

De rust brak aan met die voorsprong voor Be Quick. Na de pauze viel de bijna onvermijdbare gelijkmaker in de 55ste minuut na een corner, 1-1. Jordy Tempelman moest even later geblesseerd afhaken en hij werd vervangen door Thijs Hurenkamp.
Trainer Parnela wisselde wat later Jillert van Berkel voor Dani Kersten. Be Quick kwam in de 69ste minuut dan toch nog achter door een afstandsschot die van richting veranderdd: 1-2. Een minuut of tien voor het einde eindigde een schot van Doesburg op de binnenkant van de paal, waarop een speler de bal nog net kon binnen tikken, 1-3. Be Quick aan een slot-offensiefje kon beginnen. Dit resulteerde nog in een prachtige boogbal van Hurenkamp, 2-3.