Vogelspotters tijdens een excursie. Foto: PR
Vogelspotters tijdens een excursie. Foto: PR Foto:

Kennis en vaardigheden van
vogelspotten vergroten

ZUTPHEN - Natuurliefhebbers die meer van vogels willen genieten krijgen nu de kans om zowel hun kennis van vogels te vergroten als de vaardigheden om ze goed te zien te krijgen. De Vogelwerkgroep Zutphen e.o. verzorgt namelijk in 2019 voor beginnende vogelaars de beginnerscursus.

In een bestek van vier maanden leert de cursist circa zestig vogelsoorten herkennen. Daarbij is er ook aandacht voor de specifieke biotopen waar de kans op bepaalde soorten het grootst is. De cursus is een mix van theorie binnen (zes woensdagavonden) en praktijk in het veld op verschillende locaties in en rond Zutphen (vijf zaterdagochtenden). Maximaal aantal deelnemers is 24. Tijdens de excursies wordt gewerkt in kleine groepjes van 5 à 7 cursisten.

De cursus start half februari. Belangstellenden kunnen zich per email aanmelden of om meer informatie vragen. Kijk ook eens op de website van de Vogelwerkgroep Zutphen


vwgzutphen@gmail.com

www.vwg-zutphen.nl


Kerstactie voor Satu-Mare

ZUTPHEN - Stichting Kinderen in Satu-Mare (KIS) houdt weer een inzamelingsactie, waarvan de volledige opbrengst naar Satu Mare in Roemenië gaat. Hiermee wordt hulp verleend aan kinderen in ernstige nood of kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om ze zelf te onderhouden. Een deskundige professionele vrijwilligersorganisatie voert in Satu Mare al sinds 2006 de hulpverlening uit. Vaak op plekken waar de lokale overheid dat niet kan, of kan bereiken. Maar deze hulporganisatie kan haar hulp niet verlenen zonder financiële ondersteuning van buitenaf. Het banknummer van de stichting Kinderen in Satu-Mare (KIS) is: NL32 INGB 0008 327 670 (BIC INGBNL2A) of: NL65 SNSB 0925 054 038 (BIC SNSBNL2A). T.n.v. stichting Kinderen in Satu-Mare (KIS) Postbus 121 7200AC Zutphen.