Foto: Hans Jacobs
Foto: Hans Jacobs Foto:

Paardrijden en mensen voor mensen met beperkingen

ZUTPHEN/KLARENBEEK - De Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) zet zich al jaren belangeloos in voor het paardrijden en mennen voor mensen met diverse beperkingen. Het paardrijden is al zo'n 30 jaar bij manege Pothoven in Beemte Broekland. De stichting gaat nu echter uitbreiden en samenwerken met manege Voorst in Klarenbeek. Dit betekent dat mensen uit de regio Voorst - Zutphen ook kunnen komen rijden.

Sonja van Harmelen, coördinator van de Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG):"De SPG werkt al samen met de Hoenderloogroep waar het mennen gevestigd is en ook met Manege Pothoven voor het paardrijden. De SPG wil haar ruiters graag nog meer bieden. Vandaar dat er een samenwerking word gestart met Zorgmanege de Vrijbuiters. De manege ligt aan de rand van recreatiegebied Bussloo waardoor ook buitenritten mogelijk zijn.

Daarnaast is Zorgmanege de Vrijbuiters een erkende zorginstelling die zich ook bezig houdt met de therapeutische inzet van paarden. De mogelijkheid bestaat hier ook om begeleide jeugdzorg of dagbesteding te combineren met paardrijden.

Mogelijkheden bespreken
De zorgmanege en de SPG roepen zorginstellingen in de omgeving op om contact op te nemen om de mogelijkheden voor hun doelgroep te bespreken. Ook individueel kunnen mensen contact opnemen Voor meer informatie, kan men mailen of een kijkje nemen op de website.


paardrijden@spgapeldoorn.nl

info@manege-voorst.nl

www.manege-voorst.nl