Afbeelding
Foto:

Viering 1 jaar 'Aan de Slag'

Aanwezige maatschappelijke organisaties werden in het zonnetje gezet

ZUTPHEN - Op woensdag 21 november werd het 1-jarig bestaan gevierd van 'Aan de Slag', dat bewoners van het asielzoekerscentrum in Zutphen inzet bij vrijwilligerswerk in de gemeente. In het eerste jaar hebben meer dan 500 bewoners van het azc vrijwilligerswerk gedaan bij maatschappelijke organisaties en dat mocht gevierd worden! Dit gebeurde tijdens een gezellig feest in de nieuwe horecagelegenheid 'Tessa's Place' in de Kaardebol. Meer dan vijftig aanwezigen genoten van de goede sfeer, mooie gesprekken en zelfgemaakte hapjes uit drie verschillende werelddelen.

Wethouder Laura Werger was aanwezig om namens de gemeente Zutphen de aanwezigen toe te spreken en terug te blikken op het eerste jaar. De wethouder sprak haar waardering uit aan iedereen die heeft meegeholpen om Aan de Slag tot een succes te maken. Zij benoemde hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor bewoners van het asielzoekerscentrum: "Het doen van vrijwilligerswerk laat zien dat je bereid bent om mee te doen, bereid om contacten te leggen en je in te zetten. Dat is echt een meerwaarde van Aan de Slag. Ik hoop dat veel mensen mee blijven doen als vrijwilliger en zo hun toekomst in Nederland op een goede manier beginnen."

Als dank voor hun bereidheid om te werken met vrijwilligers uit het azc, werden aanwezige maatschappelijke organisaties in het zonnetje gezet. Dit gebeurde in stijl: zij ontvingen van azc-vrijwilligers een certificaat voor hun samenwerking. Tijdens het feest was er veel verbroedering te zien tussen inwoners uit Zutphen én de nieuwe inwoners van de stad. De dankbaarheid om met elkaar samen te werken gold voor alle betrokken partijen. De wethouder gaf aan te hopen dat er volgend jaar weer zo'n moment gevierd kan worden, wat door aanwezigen alleen maar beaamd werd!

Aan de Slag
Aan de Slag zet bewoners van het asielzoekerscentrum in bij vrijwilligerswerk in de gemeente Zutphen. Zij helpen in groepjes bij laagdrempelige en praktische klussen en werken hierbij samen met Nederlandse vrijwilligers. Nieuwkomers krijgen zo de kans om actief bezig te zijn, Nederland te leren kennen en een zinvolle bijdrage te leveren. De coördinatie van Aan de Slag is in handen van de Vrijwilligerscentrale van Perspectief Zutphen. Zij werken nauw samen met de gemeente Zutphen en het COA. Neem voor meer informatie contact op via de mail.


aandeslag@perspectiefzutphen.nl

Overhandiging certificaat Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken. Foto: PR
Overhandiging certificaat Zonnebloem Zutphen-Zuid. Foto: PR
Overhandiging certificaat Vijfmorgentuin. Foto: PR
Groepsfoto vrijwilligers azc en vrijwilligers Proeflokalen. Foto: PR