Drietal muzikanten brengt kerstliederen. Foto: PR
Drietal muzikanten brengt kerstliederen. Foto: PR Foto:

Liederen uit het Weihnachts Oratorium van Bach

EEFDE - Het maandelijkse koffieconcert in de kerk in Eefde aan de Schurinklaan 1 wordt zondag 9 december gegeven door een drietal muzikanten: Erica Troost (cello), Arend Klein Hulze (piano) en Menno Slagter (tenor). Aanvang 11.30 uur.

Het gezelschap brengt een programma dat in deze december maand geheel in het teken staat van kerst; zestien liederen die allemaal afkomstig zijn uit het Weihnachts Oratorium van Bach.

De toegang is vrij, de collecte bij de uitgang van het grootste belang voor de in stand houding van de serie koffieconcerten.


Niek Pas over ambitieuze Macron

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen heeft op donderdag 13 december om 20.00 uur dr. Niek Pas te gast met een Nederlandstalige lezing over zijn boek Macron en de nieuwe Franse revolutie in de bibliotheek van het Warnshuus, Dreiumme 43 te Warnsveld.

Deze avond neemt Niek Pas u mee naar de persoon Emmanuel Macron, zijn carrière naar het presidentschap van Frankrijk in 2017. Niek Pas (1970), historicus en Frankrijk-specialist, legt voor Nederlandse lezers de eigenaardigheden van het Franse politieke systeem en denken op een heldere manier uit.

Leden van de Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen 7,50 euro entree.


De komst van het (levens)licht

ZUTPHEN - Bij Levenslicht op woensdag 12 december van 19.45 tot 21.00 uur staan gebeurtenissen die voorafgingen aan Christus' geboorte centraal. De komst van het Licht wordt verwacht, maar ook tegengewerkt. Wat kunnen we hiermee in deze maand? Oude verhalen in een nieuwe jas. Dit vindt plaats in 'De Garage' Oude Kanonsdijk 44 in Zutphen. Graag opgave tot drie dagen voor aanvang. Levenslicht gaat door als er twee of meer aanmeldingen zijn, dit wordt op tijd aan op de website aangegeven. Aanmelden kan bij Ewalt Nijsink.


06-1342 8126

levensboomzutphen.nl/contact