Zutphense Pracht

In het voorjaar werd ik benaderd door het bestuur van het tijdschrift Zutphense Pracht. Of ik eens creatief wil meedenken over de toekomst van het blad. Enkele partners waarmee al jaren wordt samengewerkt willen wat veranderingen, maar de redactie wil graag onafhankelijk blijven. Kortom, daar waar vanuit verschillende hoeken ideeën samenkomen ontstaat wel eens wrijving. Of ik daar eens naar wil kijken.

Onder het motto 'van flink wrijven wordt alles weer glimmend' ga ik aan de slag. En de klus valt best wel mee. Na een inventarisatie blijkt dat we allemaal hetzelfde doel nastreven: een prachtig glossy magazine met een frisse uitstraling die aansluit bij onze schitterende historische stad.

Nu heb ik best wel enige kennis van redactioneel werk, maar eigenlijk moeten we op zoek naar een echte professional. Iemand die kan bogen op een gedegen journalistieke opleiding, jarenlange praktijkervaring en leidinggevende capaciteiten. En die hebben we heel dichtbij gevonden. In Warnsveld woont Rob Krabben, gepocht en gemazeld in journalistiek Zutphen en voormalig hoofdredacteur van De Stentor. Ik bel Rob en na een paar dagen bedenktijd stemt hij toe. Rob wil onze hoofdredacteur met zijn ervaring en kennis graag bijstaan om te komen tot een kwalitatief magazine dat lekker bladert en leest.

Dan zoeken we natuurlijk nog adverteerders die prima bij de kwalitatieve uitstraling passen. En daarvoor hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Contact Zutphen-Warnsveld. De advertentie-acquisiteur van dit weekblad neemt in zijn gesprekken met adverteerders direct even de combinatiemogelijkheden met Zutphense Pracht mee. Dat heeft in een aantal gevallen al prima gewerkt. En tenslotte is inmiddels een meerjarige overeenkomst getekend met het erfgoedcentrum. Zutphense Pracht krijgt de komende jaren een kleine subsidie en zal daarvoor twee keer per jaar een hoogwaardige glossy uitbrengen over historisch erfgoed in Zutphen.

En al dat geregel achter de schermen resulteerde afgelopen donderdag in de officiële presentatie van de geheel vernieuwde Zutphense Pracht. Deze vond plaats in de Marspoort Galerie in de Marspoortstraat. Iedereen was zeer enthousiast. Inmiddels ligt het tijdschrift over erfgoed alweer een week in de boekhandels in Zutphen, Warnsveld en Brummen. Met de bon uit het Contact Zutphen-Warnsveld van vorige week kunt u het blad nog steeds kopen met 50% korting.

Wij zijn natuurlijk ongelofelijk benieuwd of u nog op- of aanmerkingen heeft. Of misschien wel leuke ideeën voor toekomstige onderwerpen. Mail ons of kom op woensdagmorgen 12 december tussen 10.00 en 12.00 uur langs bij het Genietcafé in het Oude Bornhof. Dan drinken we samen met u gezellig een kopje koffie, want de makers van Zutphense Pracht zijn erg benieuwd naar uw ideeën en oordeel over de nieuwe uitgave. En ik ben er natuurlijk ook, al is het alleen maar voor de gezelligheid.