Sinterklaas en het Wolkentheater geven een feestje. Foto: Adrijan Siniša Rakic
Sinterklaas en het Wolkentheater geven een feestje. Foto: Adrijan Siniša Rakic

Sint en verjaardagstaart in AZC Zutphen

ZUTPHEN - Theatergezelschap het Wolkentheater speelde donderdag 29 november in AZC Zutphen de voorstelling Dubbele Verjaardag. Het Wolkentheater vierde met de kinderen niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook haar 25-jarig jubileum.

Sinterklaas bezocht ook dit jaar weer alle kinderen die in AZC Zutphen wonen en het Wolkentheater bouwde rond dit bezoek een vrolijk en theatraal feestje. Twee clownpieten maakten muziek, trommelden samen met de kinderen en deden allerlei goocheltrucs. Omdat de clowns een beetje zenuwachtig waren voor het bezoek van de Sint, ging er natuurlijk van alles mis.

Kinderen waren hulppiet
Sabine Krol, actrice en begeleidster bij het Wolkentheater vertelt: "De kinderen mochten ook zelf meespelen in de voorstelling als hulppiet. Ze hielpen de clowns met een goocheltruc of deden een dansje voor de Sint. De andere kinderen keken met glunderende ogen naar de clownpieten, gingen helemaal in de voorstelling op en zongen uit volle borst alle Sinterklaasliedjes mee."

Dubbele verjaardag
Op het podium stond ook een enorme verjaardagstaart. Het Wolkentheater vierde namelijk niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook haar 25-jarig jubileum. De clowns bliezen samen met Sint en de kinderen de kaarsen op de verjaardagstaart uit. Daarna kregen alle kinderen een cadeau en pepernoten en mochten ze met Sint op de foto.

Sinterklaastour
Directeur Adrijan Rakic: "Wij geven al 25 jaar theatervoorstellingen in asielzoekerscentra. Ik besloot al snel om Sinterklaas als thema te gebruiken, want het heeft alles in zich: feest, traditie, iets typisch Nederlands. Ook deze kinderen willen feest. Even niet nadenken over hun problemen."


wolkentheater.nl


Kom op met die rode taart

ZUTPHEN - Suzanne de Geus (forumlid) en Harry Hissink (raadslid) hebben namens de PvdA Zutphen Warnsveld dinsdag 27 november een rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers van stichting KomOp.

De vrijwilligers van KomOP organiseren en begeleiden vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Zutphen. KomOp streeft ernaar om, daar waar het kan, de activiteiten onder te brengen bij organisaties die zich richten op mensen zonder een beperking. De PvdA Zutphen Warnsveld waardeert de inzet van de vrijwilligers voor de begeleiding van de deelnemers bij de vele activiteiten die zij organiseren.


Midwinterhoorn Streekfestival

EEFDE - Zondag 16 december tussen 14.00 en 20.30 uur vindt het Midwinterhoorn Streekfestival Eefde op het Triverseplein.

Er is van alles te eten van heerlijk geurend stoofvlees of een kopje Eefdese mosterdsoep tot winterse snert. Gecombineerd met een speciaal biertje van de Markebier brouwers uit Eefde, de Chamaven bierbrouwers uit Zutphen of van de Heeren van Borculo of glühwein. Ook treden de Midwinterhoornblazers op en muzikanten van Concordia, zijn er streekproducten en visgerechten te koop. Fietsen kunnen bewaakt gestald worden bij de scouting die ook een fraaie toegangspoort hebben gebouwd. Het festival is vrij toegankelijk en overal kan betaald worden met breekmuntjes. Bierglazen zijn tegen een borg verkrijgbaar.