Jeen Rabs en band. Foto: PR
Jeen Rabs en band. Foto: PR

Laatste concert Jazz at the Tower

ZUTPHEN - Gitarist Jeen Rabs en zijn band bestaand uit accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Gunnar Graafmans, bassist Sven Schuster en drummer Daniel van Dalen zijn op dinsdag 11 december vanaf 20.00 uur in de Wijnhuistoren bij Jazz at the Tower. Het is tevens het laatste concert op deze locatie. Vanaf 18 december verhuist het jazzprogramma met het honderdste concert naar de gewelvenkelder van Eetcafé Uffie's onder de naam 'It's Time for Jazz'. De toegang is vrij en donaties zijn welkom.


Benefietconcert voor Mexicaanse kinderen in achterstandswijken

EPSE - Zondag 16 december geven Felicia van den End en Pepe Garcia een benefietconcert voor hun stichting Sonoro. Dit vindt plaats in de Dorpskerk in Epse, Lochemseweg 36. Het concert begint om 11.30 uur. De entree van 7,50 euro gaat volledig naar het goede doel.

Pepe en Felicia (slagwerk en fluit) brengen een bijzonder programma met een Latijns Amerikaans tintje. Zo komt er Mexicaanse volksmuziek voorbij en een Argentijnse tango.

Met hun stichting Sonoro in Mexico brengen ze muziek naar achterstandswijken om tegenwicht te bieden aan het geweld dat Mexico al jaren in zijn greep houdt. Dit doen ze onder meer door muziekworkshops voor kinderen in Mexico te organiseren en ze met dit andere perspectief bij de (drugsgerelateerde) criminaliteit weg te houden. De musici vertellen graag over hun ervaringen.


koffieconcertenepse.nl


Genieten in een lagere frequentie

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 9 december van 16.00 tot 17.30 uur in de Marspoortstraat 8 in Zutphen, speelt muzikant Bard Helmantel in 432 hz frequentie (ongeveer een halve toon lager dan de gebruikelijke 440 hz frequentie) een vrije improvisatie met Spaanse gitaar en stemwerk. In ruim een uur kun je genieten van gitaarspel met een warme stem. De entree is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld. Graag aanmelden via: bard@omisma.nl i.v.m. beschikbare ruimte.