Klassieke jazz en blues

ZUTPHEN - Het Groningse mainstream-kwintet The Vintage Five, dat zichzelf afficheert als vertolkers van klassieke jazz en blues komt op bezoek bij Jazz at The Peacock op zondagmiddag 16 december vanaf 14.30 uur bij Fort Bronsbergen.

In de korte periode van z'n bestaan heeft de band kans gezien een mooi repertoire op te bouwen van toppers uit de rijke historie van jazz en blues. Een repertoire dat bovendien een grote variatie kent. Bij The Vintage Five proef je de tijden van de oude jazzclubs met o.a. prachtig werk van Louis Armstrong en Duke Ellington.


www.jazzandsozutphen.nl


Kerstconcert De Zonnebloem

ZUTPHEN - De afdelingen van De Zonnebloem Zutphen-Noord, Zutphen-Zuid, de Hoven, Warnsveld en Gorssel organiseren ook dit jaar weer het Kerstconcert op zaterdag 15 december van 14.00 tot 17.00 uur.

In 'Het Lichtpunt', Willem Dreesstraat, zullen om 14.00 uur het gospelkoor Desire, het Gelders Politie Mannenkoor, pianiste Hester van der Meij en organiste Wietske Draijer voor een sprankelend concert zorgen.

Toegang 5 euro, dat is inclusief de koffie/thee en een hapje en drankje in de pauze. Het gebouw is gelijkvloers en daarom goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Zwemmen bij reuma

ZUTPHEN/REGIO - Zwemmen is voor mensen met reuma een goede vorm van bewegen. Dit is volop mogelijk bij reumapatiëntenvereniging Zutphen en omstreken. Er wordt gezwommen bij behandelcentrum Sutfene aan de Coehoornsingel 3 in Zutphen, maar ook in zwembad IJsselslag is de vereniging met een groep actief.

Heerlijk bewegen in het heilzame warme water. Oefenen en ontspannen. In groepsverband, onder leiding van een fysiotherapeut en alles naar eigen kunnen. Speciaal voor belangstellenden uit de gemeenten Brummen/Eerbeek, Bronckhorst, Lochem/Gorssel en Zutphen /Warnsveld.
Voor meer informatie, ook over alle beweeggroepen van Reuma Zutphen en opgave, telefonisch bij de coördinatie, Jitske Lautenbach.


0313-652 593

info@reumazutphen.nl


Elke naam een licht

ZUTPHEN - Op zondag 9 december wordt in Zutphen voor de tiende keer een bijeenkomst rond Wereldlichtjesdag georganiseerd. Er wordt stilgestaan bij kinderen die overleden zijn, door om 19.00 uur kaarsen aan te steken, thuis of bij een herdenking.

De bijeenkomst vindt plaats in het Pakhuys aan de Berkelkade 15 in Zutphen. De inloop is vanaf 18.15 uur, het programma met mooie teksten en muziek door Emma van Wijngaarden (piano) en Carolina Brusse (zang) begint om 18.30 uur zodat om zeven uur de kaarsen branden. Na afloop is gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Ook kinderen zijn welkom.

Toegang is vrij, opgave gewenst via mail.


info@memoriam-zutphen.nl


Kanker en het gezin

ZUTPHEN - Op 11 december van 10.00 tot 11.00 uur houdt het Oncologie netwerk Zutphen een bijeenkomst voor mensen en hun naasten die te maken hebben met kanker.

Dit keer zal Ingeborg Lups komen spreken over de impact van kanker van een van de ouders op de kinderen en het gezin. Zij is ervaringsdeskundige en heeft na haar ziekte 'stichting De Zijlijn' op gericht. Deze stichting biedt informatie en ondersteuning aan kinderen en aan gezinnen die getroffen zijn door kanker.

Locatie: Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen. De toegang is gratis.


oncologienetwerkzutphen.nl


In gesprek over palliatieve zorg

ZUTPHEN - Donderdag 13 december vindt er weer een Café Doodgewoon plaats in buurtcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen.

Vanaf 14.00 staat de koffie/thee en lekkers klaar en van 14.15 tot 16.00 uur is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met huisarts Patty Slofsta en palliatief Verpleegkundige Marjolein Siemes over palliatief zorg thuis.