Lionsclub zamelt opnieuw koffiepunten in

REGIO - De maand december is door de Lionsclub Zutphen uitgeroepen tot inzamelmaand van koffiepunten. Dit jaar worden er niet alleen Douwe Egbertspunten ingezameld, maar ook koffiepunten van Perla, het huismerk van Albert Heijn. Elf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelpunt. De opbrengst van de inzamelactie gaat naar de cliƫnten van de Voedselbank die actief is in de regio Zutphen.

De waardepunten worden na de inzamelperiode aangeboden aan koffiebrander Douwe Egberts in Utrecht die vervolgens gratis pakken koffie beschikbaar stelt. Vorig jaar ontving de Voedselbank in Zutphen 2500 pondspakken biologische koffie en kon een jaar lang -meerdere keren per maand- een pak aan de voedselpakketten toevoegen.

Vanaf 27 november staan de bussen in Zutphen bij drogisterij Trekpleister in Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en aan de Polsbroek en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat een bus bij Albert Heijn, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij Jumbo. Op de Veluwe staan inzamelzuilen bij Primera Bosman en Jumbo in Brummen en bij Plus van Tetering in Eerbeek.

De inzamelactie van koffiepunten loopt tot eind december.


Oproep winterinzamelactie

ZUTPHEN - Een winterjas, sjaal, muts of wanten over? Er zijn veel mensen die het financieel erg zwaar hebben en in de winter blij zullen zijn met een warme jas. Breng wat je wil geven (gewassen) voor 7 december naar stichting 360graden Mens, Waterstraat 5 in Zutphen. Afgeven kan bij de receptie. Binnenkort wordt een ophaalmiddag georganiseerd voor diegenen die het nodig hebben.


Schrijf een brief, verander een leven

ZUTPHEN - Maandag 10 december wordt er were een Amnesty Marathon Schrijfactie voor gewetensgevangenen en mensenrechtenactivisten gehouden. Dit vindt tussen 10.30 en 20.30 uur plaats in het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen.

Dit jaar wordt er door Amnesty International actie gevoerd voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Op maandag 10 december kan men voor deze vrouwen schrijven. Om ze te bemoedigen, om ze te laten weten dat eraan ze gedacht wordt. Iedereen is van harte welkom mee te schrijven. Alle materialen zijn aanwezig: voorbeeldbrieven, briefpapier, kaarten en pennen. Graag een vrijwillige bijdrage voor de postzegels.


Dag van de Initiatieven

ZUTPHEN - Op de Dag van de Initiatieven, 12 december, komen maatschappelijk betrokken mensen bijeen in Zutphen. Organisator is de Stichting Driekant Inspireert die onder de noemer 'Fontein 21' jaarlijks nieuwe, duurzame en maatschappelijke initiatieven een podium biedt.

Cees Grimbergen leidt een open debat rondom het thema: 'het slechte huwelijk tussen geld en bureaucratie mag niet langer bepalend zijn voor de ontwikkelingskansen van kwetsbare mensen'. Deelnemers aan dit debat zijn onder andere Marianne Lentz, Regiomanager UWV Stedendriehoek & N.W. Veluwe, Aart van der Gaag, Commissaris 100.000 banen VNO/NCW, Sandra Balij, Ctaste/Ctalents, Aukje Smit, onderzoeker inclusieve arbeidsmarkt en Ad Broere, auteur van o.a. het boek 'Geld in de bijrol'.

Hieropvolgend vindt de lancering van het Leer GarantiePlan plaats, onder andere door de burgemeester van Zutphen. In de middag geeft Heidi Leenaarts, oprichter van United Economy een persoonlijke visie over hoe we stap voor stap naar een samenwerkingseconomie kunnen gaan.

Beste initiatief
Op de initiatievenmarkt krijgen bezoekers een beeld vna de bijzondere projecten die er in ons land het levenslicht zien. Het publiek mag daaruit 3 initiatieven nomineren waarna een deskundige jury een winnaar kiest.

Initiatieven die mee willen dingen en de kans willen benutten om zich te presenteren aan een breed publiek kunnen zich nog tot 5 december aanmelden via de website. Iedereen is van harte welkom om deze dag bij te wonen.


fontein21.nl


ZutphenEnergie weer de groenste

ZUTPHEN - ZutphenEnergie is als onderdeel van coƶperatie 'om | nieuwe energie' voor het vierde jaar op rij verkozen tot groenste stroomleverancier. In het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE behaalt de leverancier opnieuw het rapportcijfer 10. Daarmee laat zij de grote traditionele energieleveranciers en zelfs een aantal bekende groene leveranciers ver achter zich.