Jacco Eltingh opent nieuwe tennisbanen TC Welgelegen

WARNSVELD - Het jaar 2018 stond voor TC Welgelegen in het teken van de aanleg van nieuwe kunstgras tennisbanen. Alle banen zijn inmiddels gereed, en de vereniging is er trots op dat zij dit uit eigen middelen en zonder financiële steun van de gemeente hebben kunnen realiseren. De banen worden op 30 november officieel geopend door Jacco Eltingh, die vervolgens een presentatie geeft over zijn ervaringen in het dubbelspel en daarbij de vertaalslag maakt naar samenwerken binnen een sportvereniging of bedrijf.

Aansluitend biedt het bestuur van TC Welgelegen een bierproeverij aan, verzorgd door sponsor Gall&Gall Warnsveld in samenwerking met Chamaven, bierbrouwers uit Zutphen die ook vertellen over de historie van bierbrouwen in Zutphen.

De avond is bedoeld voor leden en sponsoren van TC Welgelegen, maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Inloop is vanaf 19.45 uur. Opgeven kan via sponsorcommissie@tc-welgelegen.nl.


Geld bij elkaar lopen voor Unicef

ZUTPHEN - Zvv AZC , atletiekvereniging Hanzesport en Scouting Karel Doorman organiseren in samenwerking met Unicef en Zutphen Actief op 15 december de Run4Unicef, een grote sponsorloop voor de jeugd met verschillende obstakels.

De sfeervol verlichte route loopt over de accommodaties van AZC, Hanzesport, de scouting en over het parkeerterrein achter de Hanzehal. De jeugd tussen 6 en 12 jaar start om 16.00 uur en de jeugd tussen 13 en 18 jaar start om 18.00 uur. De loop duurt maximaal 1 uur. De jeugd tussen 13 en 18 jaar kan zich individueel of in teamverband (2-4 personen) opgeven. Na de loop vindt er voor de deelnemers een bingo plaats waar leuke prijzen zijn te winnen. Langs de route heerst een gezellige kerstsfeer met kraampjes met glühwein, snert, kerstbomen en nog veel meer!

Laat je voor zoveel mogelijk geld sponsoren voor Unicef. Inschrijven kan via je school, vereniging of door een mail te sturen naar verenigingscoach@azczutphen.nl. Meer informatie op de website.


azczutphen.nl/run4unicef


Warnsveldse Boys heeft het moeilijk

WARNSVELD - De blessuregolf bij de Warnsveldse Boys blijft toenemen en lijkt voorlopig niet te stoppen. Daarom stonden Sander van der Kuip, Rob Borninkhof en Matthijs ten Boer afgelopen weekend voor het eerst in de basis. De wedstrijd tegen Concordia werd ondanks hun goede aanvulling op het team toch verloren met 4-1. Zaterdag 1 december 19.00 uur zal het team op sportpark 't Braamveld in Warnsveld aantreden tegen AZC Zutphen. AZC staat 5 punten boven Warnsveldse Boys op de ranglijst. Na de wedstrijd staat er een feest op het programma.


Problemen in de aanval

ZUTPHEN - Afgelopen zondag speelde Be Quick zondag 1 tegen Wolfersveen. Het probleem bij Be Quick zit al een paar seizoenen in de aanval. Er wordt te weinig gescoord. Lang bleef de brilstand dan ook op het scorebord staan. Maar na een vrij trap van Wolfersveen was Bram Schnitzer de gehele blauwwitte defensie te slim af en gleed de bal in de 82ste minuut in de het doel, 0-1. Niet veel later deed zijn broer Daan Be Quick defintief de das om met een prachtig afstandsschot, 0-2. In blessuretijd voorkwam keeper Metselaar dat het nog erger werd. Scheidsrechter John Bakker uit Deventer floot hierna de zaak maar af.


Zware thuiswedstrijd FC Zutphen

ZUTPHEN - FC Zutphen verloor afgelopen weekend met 3-0 van hoogvlieger WVF. Aankomend weekend, op 1 december, treft FC Zutphen om 14.30 uur op sportpart 't Meijerink Vroomshoopse boys. Deze tegenstander neemt de 4e plaats op de ranglijst in met 17 punten, 5 meer dan FC Zutphen. Er is deze dag een vol programma op sportpark 't Meijerink, waarbij in alle vroegte de jongste jeugd begint en om 11.45 uur de tweede selectie thuis speelt tegen de trotse koploper Vroomshoopse boys, in de eerste klasse. Het zal ook voor deze jongens van FC Zutphen een zware wedstrijd worden.


Overwinning Be Quick zaterdag 1

ZUTPHEN - Wegens blessures en zieke trad Be Quick in een zeer gewijzigd elftal aan. Dit was ook duidelijk zichtbaar in het begin van de wedstrijd.

Na een penalty werd het 1-0. In de tweede helft wist Meeteren een vrije trap uiterst geplaatst binnen te koppen in de verre hoek 1-1. Nahimana die inmiddels ook al binnen de lijnen was gekomen voor Ali, maakte een geweldig slot. Nahimana passeerde zijn man en schoot op goal. In de rebound vocht Jam Steenbergen zich voor de verdedigers en werkte de 2-1 binnen in de laatste minuut.