De jonge zusjes Merle (harp) en Sarah (fluit) van der Lijke. Foto: Mehdi Taherian
De jonge zusjes Merle (harp) en Sarah (fluit) van der Lijke. Foto: Mehdi Taherian Foto:

Samenwerking met jonge solisten op dwarsfluit en harp

Kerstconcert Excelsior

WARNSVELD - Op vrijdagavond 14 december geeft harmonievereniging Excelsior Warnsveld een feestelijk kerstconcert om 20.00 uur in de St. Martinuskerk in Warnsveld. De toegang is gratis.Dit is tevens het laatste concert in het jubileumjaar, een jaar waar de leden van Excelsior nu al met veel plezier op terugkijkt.

Dit kerstconcert werkt Excelsior samen met twee bijzondere solisten. De jonge zusjes Merle (harp) en Sarah (fluit) van der Lijke zullen beiden soleren in een stuk met begeleiding van het harmonieorkest. Bijzonder is dat Merle en Sarah nog maar 13 en 12 jaar oud zijn en beiden op het Kinderprinsengrachtconcert hebben gespeeld. Excelsior zal onder andere 'A Christmas Festival' ten gehore brengen, een stuk waarin u veel kerstliedjes zult herkennen.


Veerkracht en vitaliteit voor de feestdagen

WARNSVELD - Gezondheidscentrum HeelHuus aan de De Gaikhorst 2 in Warnsveld heeft veel kennis en kunde in huis voor een goede en gezonde leefstijl. Ook voor rondom de feestdagen. Daarom wordt dit jaar voor het eerst ook een kerstmarkt georganiseerd. Op dinsdagavond 11 december van 18.30 uur tot 21.30 uur wordt het hele gezondheidscentrum dan ook omgetoverd tot een sfeervol kerstplein, met gezonde geschenkjes en gezondheid. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

"Het is vrijwel dagelijks een zoete inval bij het HeelHuus in Warnsveld. Voor tal van behandelingen, van fysiotherapie tot aan logopedie en consulten bij een natuurarts. Naast ook massages, een wekelijks uurtje yoga, een training mindfulness en workshops energie & bewustzijn", zo vertelt Tina Visch van het HeelHuus vol trots. "De kerstmarkt is voor ons een mooi moment om iets extra's te doen voor iedereen die bij ons over de vloer komt of juist het HeelHuus nog niet kent."

Op de HeelHuus-kerstmarkt kan men deelnemen aan diverse gratis mini-workshops. Zo laat fysiotherapeut Bert van der Weide je bijvoorbeeld bewust worden van spanningen in het lichaam en hoe je daarmee om kunt te gaan. Collega-fysiotherapeuten Daniëlle Menting, Birthe Gerritsen, Nieko Franck, Peter ter Horst en Rick Bosch geven informatie over de zorgpakketten in 2019 en de mogelijkheden van fysiotherapie. Logopedisten Simone Duits en Jacorine Roekevisch geven ademhalingstips. Wilma Sybrandy legt, als consulent Hormoonfactor, uit welke rol er voor hormonen is weggelegd. En hoe de juiste voeding de hormonen kunnen sturen. Anoushka Ebbinge en Caroline Lauret, beiden van Praktijk de Cirkel Rond, sluiten daarop aan met de Schüssler Celzouten en een ontspannend magnesium-drankje. Ook geven ze je een korte hoofd- of stoelmassage. En zelfs de Chinese geneeskunde ontbreekt niet: de acupuncturisten Nienke Stoop en Ilse Tomassen laten zien hoe je met de oosterse principes van yin & yang en de 5-elementen je eigen vitaliteit en gezondheid op eenvoudige wijze kunt verbeteren.

Een kerstmarkt is er daarnaast natuurlijk ook voor de kerstinkopen. In de boekenkraam zal een 'vitale verzameling' boeken te koop zijn, zoals Eerlijk Eten met een voorwoord door Floortje Dessing en Laboratorium van de Geest en de Kracht van Compassie van André Visch, energetisch coach bij het HeelHuus. In de cadeautjeskraam kun je terecht voor tal van leuke leefstijl-decoraties van Kok Bloemenservice, de huisbloemist van het Heelhuus, essentiële oliën van DoTERRA, een trendy HeelHuus-Dopper en cadeaupakketjes van Peeze Koffie en Thee.

Verder zijn er allerlei proeverijen. (H)eerlijke hapjes, sapjes & soepjes en recepten van o.a. Groente & Fruit Warnsveld, Bakkerij van Zuijlen en Restaurant Sultani en biologische wijnen van Neleman, waarvan een viertal geproefd kan worden. Diverse smaken water zijn te ontdekken bij de Vitaal Water Bar van het HeelHuus.

Tot slot zijn er kinderkerstactiviteiten en is er oppas aanwezig zal zijn. Iedereen die zich vooraf aanmeldt via heelhuus.nl/kerstmarkt, krijgt bij binnenkomst een duurzaam HeelHuus-tasje dat verder gevuld kan worden.


0575 746046

www.heelhuus.nl


Jeugdleden laten familie alle hoeken van de baan zien

WARNSVELD - Op zondag 25 november vond het traditionele familie pepernotentoernooi van TC Welgelegen plaats. Maar liefst zeventig deelnemers deden dit jaar mee. De jeugdleden gingen samen met hun vaders en moeders, opa's en oma's en overige familieleden de sportieve strijd aan op de tennisbaan.

De jeugdleden lieten hun familie natuurlijk alle hoeken van de baan zien. Uiteraard was er ook de traditionele lunch verzorgd door lokale ondernemers. Aan het einde van de ochtend bracht Zwarte Piet een bezoek aan het tennispark. Een mooi tennisspel tussen de jeugdspelers en Zwarte Piet mocht niet ontbreken, waarmee de sportieve dag op ludieke wijze werd afgesloten. TC Welgelegen was blij met de goede opkomst en het enthousiasme van zowel jeugd als familie.

De deelnemende jeugdleden. Foto: PR