Christmas Proms 2018

ZUTPHEN - Op vrijdag 14 december vanaf 20.00 uur zullen de IJsselzangers met het Brummense vrouwenkoor PHOENIX en deelname van diverse solisten opnieuw een afwisselend Kerstconcert verzorgen. Ditmaal in de vernieuwde, verwarmde en in kerstsfeer versierde Walburgiskerk in Zutphen onder de naam Christmas Proms 2018.

Bovendien worden ook bezoekers uitgenodigd mee te zingen met enkele bekende kerstliederen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van beide koren, Drogisterij Troost in Brummen, Walle Tempelman in Zutphen en de readshop in Warnsveld. Meer informatie is te vinden op de websites.


ijsselzangers.nl

vrouwenkoorphoenix.nl


Zingen met de Zutphense kerken

ZUTPHEN - Op zaterdagavond 22 december organiseren een aantal Zutphense kerken weer de jaarlijkse volkskerstzangdienst in de Walburgiskerk. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. De leiding van deze avond is in handen van de heer Marco Vermin evangelist van Globalrize die het evangelie via internet en sociale media verspreidt.

Verder wordt er in deze dienst veel gezongen, met name de kerstliederen die iedereen kent. Medewerking aan deze avond wordt verleend door het Christelijk Gemengde Koor 'Halleluja' uit Doetinchem. Het orgel wordt bespeeld door de heer Erik Bakker, en het koororgel door mevrouw Joline Stockhorst. Trompettist is de heer Lukas Ebbers. Een ieder is van harte welkom in deze dienst als voorbereiding op het komende kerstfeest.


Kaarsjes ontsteken tijdens Chanoeka

ZUTPHEN - In de Zutphense Synagoge, Dieserstraat 11, wordt op maandag 4 december om 19.00 uur het Joodse lichtjesfeest Chanoeka gevierd. De kaarsjes van de grote Chanoeka buiten voor de synagoge zullen dan ontstoken worden door Rabbijn Simcha Steinberg uit Eindhoven. Nadien is er een gezellig samenzijn in de Synagoge.