Henk Bouwman ontvangt uit handen van juryvoorzitter Arnold Gerritsen de Vriendenprijs 2018. Foto: Patrick van Gemert
Henk Bouwman ontvangt uit handen van juryvoorzitter Arnold Gerritsen de Vriendenprijs 2018. Foto: Patrick van Gemert Foto: Patrick van Gemert

Henk Bouwman wint Vriendenprijs Musea Zutphen

ZUTPHEN - Tijdens het feestelijke Vriendencafé van de Vereniging Vrienden van de Musea Zutphen ontving Henk Bouwman uit handen van juryvoorzitter Arnold Gerritsen de Vriendenprijs 2018. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar of cultureel gezelschap, die iets betekenisvols gedaan heeft voor de kunst in de gemeente Zutphen in het algemeen en in relatie met de Musea Zutphen in het bijzonder. De prijs bestaat uit een beeldje 'De Kunstkijker' van kunstenares Annewietske Stavast en een geldbedrag van 2.500 euro.

Naast Henk Bouwman waren genomineerd Gerard de Kleijn voor zijn inzet bij de reizende tentoonstellingen, waaronder als start de tentoonstelling 'Lage Landen' in het Stedelijk Museum Zutphen en het gezelschap Cor Witbraad, Paul Woerlee en Mies van der Schuyt voor hun initiatief bij de start van het Cultuurhistorisch Platform Zutphen en de cursus Zutphenkunde.

De jury oordeelde dat Henk Bouwman als een onovertroffen vakman werkt aan zijn enorme projecten, die rechtstreeks betrekking hebben op Zutphen. Na de afronding van zijn 5 meter lange pentekening 'Panorama Zutphen' werkt Henk Bouwman sedert 2015 aan het ambitieuze project 'De Oude Stad'.

Juryvoorzitter Gerritsen noemde Bouwman in vele opzichten een doorzetter en een echte ambassadeur voor zijn Zutphen. Bouwman vertelt graag over zijn werk en vertelde ook nog tijdens de interviews vooraf enkele anekdotes over de reacties, die hij kreeg tijdens zijn openbare tekenactiviteiten. Deze activiteiten zijn voor iedereen te volgen als Bouwman op donderdag en zaterdagmiddag werkt aan zijn project in het Museumcafé in het Hampshirehotel.

Na afloop van de prijsuitreiking werd Henk Bouwman door de vele aanwezige Vrienden en kennissen van harte gelukgewenst.