Ronald Muller, kandidaat van The Challenge, houdt pitch voor jury en publiek. Foto Yke Ruessink
Ronald Muller, kandidaat van The Challenge, houdt pitch voor jury en publiek. Foto Yke Ruessink Foto:

Ruim 100 matches op de Beursvloer & The Challenge

ZUTPHEN - Ruim 100 matches werden afgelopen maandag door de notaris vastgelegd tijdens de drukbezochte Beursvloer & The Challenge. De vragen varieerden van 'Wie legt voor ons een aangepaste badkamer aan?' tot 'Wij zoeken hulp bij de PR voor ons sociaal eetcafé'. De matches werden allemaal gemaakt vanuit maatschappelijke betrokkenheid én met een gesloten beurs.

De Burgerzaal van Zutphen stond maandag volledig in het teken van elkaar vooruit helpen en het verschil maken voor een ander. Om 16.30 uur startte het programma met vijf presentaties van werkzoekenden van The Challenge. Zij kregen ieder 1 minuut podiumtijd om zich voor te stellen voor een jury van werkgevers en meer dan 300 aanwezigen. Met een knipoog naar de populaire talentenprogramma's kon men op een rode matchknop drukken als ze iemand werk aan konden bieden of op een andere manier verder konden helpen.

Tot grote verrassing van sommige kandidaten werd voor alle vijf op de rode matchknop gedrukt. Niet alle kandidaten van The Challenge stonden op het podium maar zij waren wel aanwezig. Acht van de in totaal 25 kandidaten konden ter plekke een concrete match maken met werkgevers. De overige kandidaten hebben volop kunnen netwerken en de komende maanden volgt voor hen waarschijnlijk ook nog een match, The Challenge loopt nog door tot halverwege 2019.

Na The Challenge opende wethouder Werger de Beursvloer door de grote Beursvloer-klok te luiden. Dit was het startsein voor ondernemers, bedrijven, kandidaten, verenigingen en stichtingen om met elkaar te gaan 'handelen' tussen vraag en aanbod. Voor de knelpunten bij sociale initiatieven werden oplossingen gezocht bij het betrokken bedrijfsleven uit de regio. De georganiseerde chaos bracht meteen een echte energieke sfeer van beurshandel. Aan verschillende thematafels kon men informeel met elkaar kennis maken. Bleek er sprake van een match dan werd die vervolgens officieel en symbolisch bekrachtigd door notarissen Roderik de Wilde en Willem Coops en gingen de twee gekoppelde partijen samen op een feestelijke matchfoto.

Het evenement werd georganiseerd door de Zutphense Uitdaging en werd mogelijk gemaakt door meer dan 40 samenwerkingspartners en sponsoren. Zo werd ook de hele catering kosteloos verzorgd door verschillende partijen; Driekant, Catering de Ruif, Catering Zutphen, De Fiere Wijnakker, Bakkerij van Zuylen, Combigro, de Gelaarsde Kat en Noten & Zo. En zij maakten zelf ook nog matches met maatschappelijke initiatieven. Armijn van Roon, projectleider van de Beursvloer en The Challenge: "In alle hectiek van de Beursvloer ontstaan veel mooie gesprekken én matches. Ik zag een bijvoorbeeld een match voorbij komen van 30 pompoenen voor een sociaal eetcafe, maar ook een hele woning voor het Parentshouse. Geweldig om te zien hoeveel verbindingen in zo'n korte tijd gemaakt kunnen worden en welke impact dat kan hebben." De komende tijd wordt een selectie van de 100 matches uitgebreid gevolgd en zal terug te vinden zijn op de website.

Naast matches zijn er ook bijzondere nieuwe initiatieven ontstaan, zoals een 'interim brigade' die stichtingen en verenigingen tijdelijk gaat helpen met bestuurlijke vraagstukken. Heeft u als maatschappelijk initiatief ook nog een vraag waarbij u graag kosteloos geholpen wilt worden door het bedrijfsleven, of wilt u zelf een club of een persoon vooruit helpen? Stuur dan een mailtje naar info@zutphenseuitdaging.nl en er wordt gezocht naar een match op maat.


www.zutphenseuitdaging.nl