DUO Achterom. Foto: PR
DUO Achterom. Foto: PR

Ontbijtconcert met DUO Achterom

ZUTPHEN - Ontbijten met live cellomuziek: op zondag 2 december vanaf 10.30 tot circa 13.00 uur geven de cellisten Jascha Bordon en Alfian Emir Adytia een ontbijtconcert in Het Driekant Broodcafé achter het station in Zutphen. De entree is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Zij ontmoetten elkaar tijdens de Zutphen Cello Academy. Sinds die dag arrangeren, componeren en spelen ze hun eigen muziek vanuit de Achterom in Den Haag. DUO Achterom is het resultaat van een exotische mix met Indonesische, Italiaanse en Nederlandse invloeden.

Alfian is op jonge leeftijd met viool, gitaar, piano en directie begonnen maar wijdde zich al snel volledig aan de cello en componeren. Jascha is geboren in Italië waar hij met piano begon. Toen hij naar Nederland kwam en een orkest zag spelen wist hij het: hij wilde cello spelen. Jascha is recent afgestudeerd bij Jeroen den Herder in Rotterdam.

Dit is het tweede in de reeks van vier ontbijtconcerten, dat Het Driekant Broodcafé in samenwerking met de Cello Academie Zutphen van Jeroen den Herder organiseert. Op zondag 16 december is het volgende concert, deze zal in het kader van de volksmuziek staan. Op 27 januari 2019 wordt de reeks afgesloten.


Verfilming roman Buddenbrooks in Luxor

ZUTPHEN - Gerdien Verschoor is zondag 9 december te gast in de reeks Cinema Literair. De in Zutphen wonende schrijfster leidt dan Heinrich Beloers verfilming uit 2008 van Thomas Manns roman Buddenbrooks in. Aanvang 11.00 uur.

Het verhaal van Manns eigen familie stond model voor het epos dat aan de hand van drie generaties het succes en de val van een koopmansfamilie uit Lübeck, in het noorden van Duitsland, portretteert. In een samenleving die op de rand van grote veranderingen balanceert, lijkt het er op dat ook de familiewaarden gedoemd zijn mee te veranderen.

Mann (1875-1955) schreef het boek op zijn zesentwintigste. Heinrich Beloer maakte eerder voor de Duitse televisie de met een stortvloed aan prijzen bekroonde miniserie Die Manns – Ein Jahrhundertroman.

Koffie en taart zijn bij de prijs inbegrepen. Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl