Adventsvespers St. Janskerk

ZUTPHEN - Het Gregoriaans Getijdenkoor nodigt iedereen uit om de Latijnse Vespers op de vier zondagen in de Adventstijd bij te wonen. De Vespersvieringen, die minimaal veertig minuten duren, vinden plaats op de zondagen 2, 9, 16 en 23 december om 17.00 uur in de St. Janskerk. Tekstboekjes liggen bij de ingang klaar.


Duo brengt liedjes uit de zestiger jaren

ZUTPHEN - Marianne Koot en Laura van Nyendaal, samen duo 50+ Nostalgia, zingen heerlijke zestiger jaren liedjes in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen op woensdagmiddag 28 november. Het optreden begint om 14.00 uur en de entree bedraagt 2,50 euro inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze.

Het duo zingt tweestemmig en brengen ook oude Nederlandse liedjes en de wat nieuwere vrolijke Nederlandse nummers. Voor verder inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Activiteiten & Welzijn van het Bornhof tijdens kantooruren maandag tussen 13.00-16.00 uur en woensdag 9.30-12 uur of telefonisch op 06-53675398.


Start leesclub in Gorssel

GORSSEL - In Gorssel start een nieuwe leesclub. In De Bibliotheek Graafschap, locatie Gorssel is op maandagochtend 26 november om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.

Graag aanmelden bij Senia, via e-mail info@senia.nl. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de website.


www.senia.nl