Einde voor zutfensPLATvorm

ZUTPHEN - Cabaretier Rob van Druten vormt samen met zijn kompaan Frans Velthuis het cabaretduo Heit al geheurt, waarbij plat Zutphens de voertaal is. Sinds 30 september 2017 organiseerden zij elke laatste zaterdag van de maand een uurtje humor, lol, emotie in de theaterkelder van de Luxor. Maar na lang wikken en wegen hebben de heren besloten hiermee te stoppen.


Sinterklaasfeest De Uitwijk

ZUTPHEN - Zaterdag 24 november van 13.00 tot 16.30 uur geven Sinterklaas en zijn pieten een feest voor alle kinderen bij buurtcentrum De Uitwijk op De Brink in Zutphen. Zo kunnen kinderen zich onder andere vermaken met een treintje op een rails, een zweefmolen en een heerlijke verrassing. Deelname is geheel gratis. Dit feest wordt mogelijk gemaakt door activiteitenteam De Uitwijk, het Wensfonds van Woonbedrijf Ieder1 en winkeliersvereniging De Brink.


Kapotte spullen nieuw leven inblazen

ZUTPHEN - Zaterdag 24 november van 13.00 tot 16.00 uur is er weer een Repair Café in de stadswerkplaats, Waarden 309 in Zutphen. Een enthousiaste club vrijwilligers gaat samen met bezoekers uitvinden hoe men kapotte spullen weer nieuw leven kan inblazen. Men betaalt enkel voor de onderdelen die nodig zijn voor reparatie. Voor de hulp mag een vrije gift gegeven worden.


Advent en Kermist in de christelijke kunst

ZUTPHEN - Op dinsdag 27 november zal de bisschop van het aartsbisdom Utrecht, Mgr. H.W. Woorts, bij de KBO Zutphen een presentatie geven over 'Advent en Kerstmis in de christelijke kunst'. Aanvang 14.00 uur.

Op moderne wijze zal hij beelden vertonen over alles wat in de loop der eeuwen aan prachtige beelden is vervaardigd ten behoeve van de eredienst, vooral ten tijde van de Advent en Kerstmis. Deze week is de locatie de Hubertuszaal van het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen.


Vragen over het openbaar vervoer

ZUTPHEN - Het maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer vindt in Zutphen plaats op vrijdag 30 november van 10.00 tot 11.30 uur.

Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe een reis gepland kan worden.

Locatie: Het Plein, Henri Dunantweg 1, Zutphen.


Sinterklaasintocht Gorssel

GORSSEL - Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat hij ook Gorssel bezoekt. Dit zal gebeuren op 5 december. Iedereen is van harte welkom om op woensdag 5 december Sinterklaas met de J.A. de Vullerschool op te komen halen bij de Veerstoep. Hoe meer mensen hoe meer vreugd, maar men wordt verzocht achter de stoet van kinderen aan te sluiten.

Om 8.30 uur vertrekken de leerlingen van de J.A. de Vullerschool (Veldhofstraat) richting de IJssel. De stoet loopt via de Hoofdstraat, de Esdoornlaan, de Molenweg en ter hoogte van de Elfuursweg wordt de Deventerweg overgestoken. Via de Veerweg vervolgt de route naar de Veerstoep. Rond 9.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan bij de Veerstoep. Met Sinterklaas voorop gaat de stoet via de eerder genoemde route terug naar de Hoofdstraat. Rond 10.00 uur zal men op het plein bij More aankomen. Daar wordt Sinterklaas toegezongen en zullen de pieten iedereen verrassen met hun gekkigheid. Tegen 10.30 uur gaan de kinderen van de Vullerschool weer terug naar school, waar hun Sinterklaasfeest wordt voortgezet.


Thema-avond over depressie

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert dinsdagavond 27 november van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over depressie in Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Ervaringsdeskundigen van Ixta Noa geven ieder op eigen wijze informatie over het verloop en het herstel van deze periode in hun leven. Tevens wordt het verschil tussen een depressie en een bipolaire stoornis toegelicht. Hierop aansluitend zal een ervaringsdeskundige met zowel een bipolaire stoornis als een depressieve episode zijn persoonlijke verhaal delen.