Speculaaspoppenloop Joppe

JOPPE - Op zaterdagochtend 1 december vindt de recreatieve hardloopwedstrijd en wandeltocht 'De Speculaaspoppenloop', georganiseerd door Hanzesport, plaats vanaf restaurant De Zevensprong in Joppe.

Traditioneel is de start van deze recreatieloop even na 8.00 uur en dan kunnen de afstanden 2½, 6, 12 of 18 km voor de hardlopers gelopen worden en voor de Nordic Walkers en wandelaars 2½, 6 en 12 km over het parkoers door het bos- en weidegebied tussen De Zevensprong en Gorssel over een lengte van zes kilometer. Start en finish zijn op het 'Aad Steijlenplein'.
Om 10.00 uur is er een tweede start, dit voor de hardlopers tot en met 12 kilometer en voor de Nordic Walkers en wandelaars van de 6 kilometer.

Inschrijven kan vanaf 7.00 uur in Restaurant De Zevensprong, Dortherdijk 6 in Joppe. Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro en voor de overige deelnemers 5 euro. Alle deelnemers ontvangen na afloop een ambachtelijke biologische speculaaspop geleverd door Driekant uit Zutphen.

Dit jaar zijn er bijna veertig vrijwilligers van de MILA-groep van AV Hanzesport actief om alles in goede banen te leiden. Parkeren is mogelijk aan één zijde van de Dortherdijk en langs de Elzerdijk en de Deventerdijk, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Mail voor meer informatie.


guidopietersma@gmail.com


Be Quick wint ook van AZ 2000

ZUTPHEN - Na het goede resultaat in de beker moesten de mannen van Be Quick afgelopen zaterdag hun vizier weer op scherp zetten voor de competitie.

Be Quick was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kwam toch weer onterecht achter. Uit een verlengde vrije trap liep een speler van AZ tegen de bal aan en zo viel die achter doelman Rotman 0-1. De volgende domper is voor Rajabu. Hij valt vroeg uit door een blessure. Ali vervangt hem en de nodige rotaties worden doorgevoerd. Net voor rust weet Steenbergen zijn collega de Andrade weg te steken. De Andrade blijft rustig maar raakt de paal, de rebound gaat ook naast door Steenbergen.

Na de rust gaan de blauw-witten nog hoger druk zetten en Tazelaar komt binnen de lijnen voor Ezafzafi. Nog een blessure aan de kant van Be Quick. Be Quick weet AZ terug te drukken maar mist nog steeds te veel kansen. Wanneer Cengiz de trekker overhaalt met een goed schot, staat het eindelijk gelijk 1-1. Als Ali dan ook nog de winnende treffer weet binnen te lopen is de wedstrijd in het slot 2-1. Be Quick speelt het goed uit en komt niet meer in de problemen. De nodige drie punten zijn weer in Zutphen gebleven.

Opstelling
Rotman, De Haan, van Meeteren, Everts, Kadir, Ezafzafi, de Andrade, Steenbergen (C), Cengiz, Kisa en Rajabu. Wissels: Voght, Ali, Tazelaar, Amanupunjo en van Splunteren.


FC Zutphen op bezoek bij WVF Zwolle

ZUTPHEN - FC Zutphen (zat.) treedt op zaterdag 24 november om 15.00 uur aan tegen WVF in de wijk Westenholte in Zwolle. WVF en Zutphen hebben elkaar in de laatste jaren vaak getroffen, meestal in de eerste klasse, maar nu dus een niveau lager. WVF doet het daarin uitstekend. Men neemt de derde positie in met 17 punten uit acht wedstrijden, en 4 punten achterstand op de beide koplopers DOS Kampen en Sparta Enschede. DOS behaalde op doelsaldo het kampioenschap van de eerste periode. Maar WVF heeft aangetoond over een degelijke ploeg te beschikken, die dit seizoen zeker in staat moet worden geacht om hoge ogen te gooien. Afgelopen zaterdag klopte men DZSV in Dinxperlo met 0-1. In de eerste helft had WVF het lastig, maar in de tweede helft was het middenveld doorslaggevend, en pakte men kort voor tijd de volle winst.

FC Zutphen had afgelopen zaterdagmiddag in Zwolle bij SVI een zware middag. Er werd echter wel een belangrijke 1-2 overwinning behaald, waardoor, met de moeilijke wedstrijden tegen de ploegen die bovenin bivakkeren voor de boeg, de zeer belangrijke drie punten werden verzameld. FC Zutphen neemt daarmee met 12 punten de gedeelde vijfde en zesde positie in.

Achterin kreeg FC Zutphen zaterdag maar 1 doelpunt tegen. Dat was in deze wedstrijd niet slecht, hoewel er wel enig geluk aan te pas kwam, en het doelpunt onnodig werd weggegeven. Dat gebeurde echter bij het tweede doelpunt aan de andere kant ook. Al met al stond men verdedigend goed, en de kansen ontstonden vaak als er vanuit de eigen positie werd weggelopen. Het middenveld speelde zaterdag naar behoren, en deze linie is ook met een aantal spelers die dit niveau aan kunnen goed bezet. Ook de beide spitsen zorgden met hun individuele acties voor de nodige dreiging.

De sfeer in het team en de bereidheid om voor elkaar te werken is prima. En dat is zeker ook een verdienste van de technische en medische staf. Naast de beide trainers Taco Lourens en Jan Willem van Schooten, en keeperstrainer Niels van Mourik, zijn er diverse mensen op de achtergrond actief voor dit selectieteam. Teammanager is Robert Frank Kleijzen, en de medische verzorging is in de bekwame handen van Freddy van den Bosch en Esmee te Slaa. Belangrijke personen zijn ook de leiders Terry klein Nagelvoort en Joop Keizer, met hun jarenlange ervaring, alsmede leider Ricard Boersma.

Het tweede selectieteam speelt zaterdag eveneens uit bij WVF, voorafgaand aan deze wedstrijd. Zij beginnen om 13.00 uur.