Antwoord op zorgvragen

ZUTPHEN - Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed gestart. Een informatieteam van VWS bezoekt vele plaatsen in het land in om allerlei vragen te beantwoorden over de zorg. Op maandag 3 december zijn zij met de informatiestand aanwezig in de centrale hal van Gelre Zutphen en op woensdag 12 december in Gelre Apeldoorn, beide dagen tussen 9.30 tot 16.30 uur.


VN Buurtactie met politie in Zutphen

ZUTPHEN - Op 23 november tussen 15.00 en 17.30 uur gaan buurtbewoners samen met de politie aandacht vragen voor de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur op de van Dorthstraat en de van Lintelostraat in de wijk Noordveen in Zutphen.

Automobilisten worden aangehouden en gevraagd om alert te blijven op de snelheid. Buurtbewoners gaan samen met kinderen helpen bij de actie. "We willen graag helpen om de verkeersveiligheid in de buurt onder de aandacht te brengen. Kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen en dan pas je de snelheid daar op aan. Er zijn in de buurt veel klachten van bezorgde ouders. We zijn de hoge snelheden hier in de wijk echt helemaal zat", aldus een aantal buurtbewoners.


Rijden zonder invloed

ZUTPHEN - De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 30 november is het campagneteam in Zutphen om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol en drugs.

Het campagneteam is aanwezig met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten en zal bezoekers van het centrum van Zutphen actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.


Maak van je snertdag een feestdag

ZUTPHEN - Helaas is de feestmaand december voor veel mensen geen vrolijke periode om naar uit te kijken. Om hier wat aan te doen is de Nationale Snertdag in het leven geroepen om zo veel mogelijk mensen door heel Nederland te verbinden. In Zutphen kan men deze dag, zondag 9 december, om 16.00 uur voor een kop snert terecht bij Grand Café Pierrot. Kosten 5 euro.

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door social app Klup in samenwerking met lokale horecaondernemers. Voor meer informatie en deelnemende locaties, zie de website.


nationalesnertdag.nl