Sint en zijn Pieten worden verwelkomd in Warnsveld. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Sint en zijn Pieten worden verwelkomd in Warnsveld. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen Foto: Henk Derksen

Sinterklaas met zijn pieten lopend naar Warnsveld vanwege lage waterstand

WARNSVELD - Hij is toch nog gekomen. Er was zo weinig water in de Berkel, dat de boot niet naar Warnsveld kon varen. Sinterklaas met zijn pieten moesten naar Warnsveld lopen. Bij het witte bruggetje werd hij verwelkomd door de kinderen en door de muziek van Advendo uit Lochem en Excelsior uit Warnsveld. Met de koets ging het daarna verder naar Den Bouw. Daar werd hij ontvangen door mevrouw Maalderink. Samen luisterden ze naar de liedjes en daarna groette Sint de bewoners en vrijwilligers van Den Bouw. Hij bezocht de wintermarkt en vervolgens vertrok de stoet weer richting Dreiumme. Op het plein bij Dreiumme werd ondertussen volop gesport. Kinderen speelden korfbal, hockey, tennis en voetbal. Burgemeester Vermeulen heette Sinterklaas welkom in Warnsveld en zij kreeg een cadeautje van de goedheiligman. In 't Warnshuus keken de kleinere kinderen naar de pieten, die de sleutel van de brievenkist waren kwijtgeraakt. Gelukkig kwam alles goed en kon Sinterklaas op zijn stoel plaatsnemen. Er werden nog veel sinterklaasliedjes gezongen en iedereen heeft een fijne middag gehad.


Voor meer foto's, zie achterhoekfoto.nl


Met de hele school naar de bios

WARNSVELD - De ouderraad van de Scheperstee wilde de school een keertje goed in het zonnetje zetten: voor het harde werken, voor de fijne sfeer, voor de fijne juffen en meesters en kinderen. En zo gebeurde het dat vorige week maandag de hele school in de bioscoop zat. Groep 1 t/m 6 zag Superjuffie en groep 7 en 8 mochten griezelen bij Goosbumps 2. "Heel fijn om met elkaar te genieten van een leuke -spannende- film. Bedankt ouderraad en Cinemajestic.", aldus een van de ouders.


Vervoer naar informatiemiddag voor ouderen

WARNSVELD - Vorige week was in deze krant al te lezen dat er op vrijdag 30 november van 14.00 tot 16.30 uur een gratis informatiemiddag 'Samen thuis in Warnsveld' voor ouderen plaatsvindt in het Warnshuus. Hierbij werden echter niet de vervoersmogelijkheden genoemd. Ouderen die niet zelf naar de informatiemiddag toe kunnen komen, kunnen telefonisch contact opnemen met Automaatje (0575-234020), tussen 10.00-14.00 uur te reserveren, of de Fietstaxi (0575-228 006).