Werk van Krin Rinsema. Foto: PR
Werk van Krin Rinsema. Foto: PR

Wintertassen en desolate sferen

ZUTPHEN - Op zaterdag 24 en zondag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur is in de IJsselsalon, IJsselkade 21 in Zutphen, een tentoonstelling te zien met werken van Maria Hees en Krin Rinsema.

Maria Hees ontwierp speciaal voor deze tentoonstelling in de IJsselsalon haar derde serie wintertassen: MUFF. Een combinatie van natuurlijk gelooid leer en kunstbont. Maria Hees ontwerpt tassen, sieraden, objecten en gebruiksvoorwerpen. Opvallend is het steeds toepassen van nieuwe of andere materialen.
Haar werk is opgenomen in diverse museumcollecties zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, CODA Apeldoorn , Tassenmuseum Amsterdam, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Israel Museum Jeruzalem, en het Museum of Modern Art in New York.

Krin Rinsema maakte speciaal voor deze tentoonstelling in de IJsselsalon een nieuwe serie werk. Zij wordt de schilderes en grafica van de eenzaamheid genoemd. Zij houdt van zwart en wit, van schaduw en van tegenlicht. In haar grafiek gebruikt ze bij voorkeur geen kleur.

Het landschap wordt door Krin Rinsema anders vormgegeven wanneer zij er geen mensen in plaatst. Dit doet zij door de begrenzingen duidelijker aan te brengen tussen land zee en lucht. Een pier, paaltjes, de suggestie van basaltblokken in het water waar de zee schuimend wit tegenaan klotst, al deze middelen worden ingezet om tot een desolate sfeer te komen waarbij de mens zich klein en kwetsbaar gaat voelen. Rinsema gebruikt acrylverf, zand, pastelkrijt en houtskool op oude verweerde materialen.

Voor meer informatie, zie de website.


www.ijsselsalon.nl