De eerste repetitie van het nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest. Foto: Erik Rozendal
De eerste repetitie van het nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest. Foto: Erik Rozendal

'Celebration of a New Beginning'

Eerste concert van nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest

ZUTPHEN - Het Open Fanfare Orkest onder leiding van dirigent Willem van Zee, viert op zaterdagavond 1 december 2018 haar ontstaan met een sprankelend en feestelijk concert. Het thema van dit concert is 'Celebration of a New Beginning'. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Buitensociëteit in theater De Hanzehof in Zutphen.

Het orkest staat op de bühne samen met de beroemde Noorse tubaïst Oystein Baadsvik en de creatieve duizendpoot Marlies Claasen. Op het programma staat onder meer 'The Year of the Dragon' van Philip Sparke, het feestelijke 'Fanfare for a Celebration', 'Fnugg Blue' met solist Oystein Baadsvik en een nieuw fanfarewerk van componist Harrie Janssen genaamd 'Shapes'.

Op 1 september is het nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest begonnen met de repetities in de Muzehof in Zutphen. Voor dit eerste project en concert bestaat het orkest uit 48 muzikanten. Per seizoen organiseert het OFO 2 à 3 projecten die afwisselend bestaan uit samenwerkingen met beroepsmusici, amateurmusici, cross-overs met andere muziek- en kunstvormen of voor educatieve doeleinden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en op de website van De Hanzehof.


hanzehof.nl

openfanfareorkest.nl