Wethouder Annelies de Jonge bezocht 13 winkeliers in de binnenstad, waaronder Bert Nuesink (l) van Pure Taste. Foto: Crystel Park
Wethouder Annelies de Jonge bezocht 13 winkeliers in de binnenstad, waaronder Bert Nuesink (l) van Pure Taste. Foto: Crystel Park Foto:

Bezoeken aan bedrijven op Dag van de Ondernemer

ZUTPHEN - Vrijdag 16 november was het de Dag van de ondernemer. Wethouder Harry Matser ontving daarom van gedeputeerde Michiel Scheffer het Gelderse circulaire estafettestokje. Zutphen neemt deel aan de estafette omdat bedrijventerrein De Mars een circulaire hotspot is en een etalage voor de Cleantech ambities van de regio. Het is de ambitie van de gemeente Zutphen om van De Mars het meest duurzame bedrijventerrein van de Cleantech Regio te maken en ervoor te zorgen dat het een aantrekkelijke plek blijft voor circulaire ondernemers om zich te vestigen. Ook werd deze dag een bezoek gebracht aan diverse ondernemers in de binnenstad.

Op de Dag van de ondernemer werden verschillende activiteiten georganiseerd. Dit begon met een ontbijt in het Pakhuis waar gedeputeerde Michiel Scheffer een korte inleiding gaf over de achtergrond van de estafette en het estafettestokje overdroeg aan de wethouder. Wethouder Harry Matser gaf een pitch over de ambities van de gemeente en droeg het stokje over aan de circulaire bedrijven. De aanwezige bedrijven waren: Daly Plastics, Rouwmaat, Van Gelder, Reststoffencentrum, Schrijver en het waterschap Rijn en IJssel.

Vervolgens werd, samen met een groepje scholieren van het Isendoorn, een bezoek gebracht aan Daly Plastics op bedrijventerrein De Mars. Daarna waren winkeliers in de binnenstad aan de beurt. Wethouder Economie, Annelies de Jonge, bezocht 13 winkeliers in de binnenstad om haar waardering te uiten op de Dag van de ondernemer. Ze ging met 13 van de 17 winkeliers in gesprek die bezig zijn met de opleiding Retailmanagement en Vernieuwd Leiderschap. Dit is een opleiding die op initiatief van de gemeente Zutphen wordt aangeboden door de Cleantech Regio.

Zutphen neemt deel aan circulaire estafette

Annelies de Jonge: "Met deze opleiding investeren we in de ondernemers. Het enthousiasme is groot. We wilden met enkele ondernemers starten. Uiteindelijk hebben 17 ondernemers zich aangemeld." De Jonge vervolgt: "Bij alle gesprekken gaven de ondernemers aan dat zij het belangrijk vinden dat we samen investeren in de stad om de aantrekkingskracht van Zutphen verder te vergroten. Deze ambitie is goed en belangrijk voor Zutphen en ik vind het erg mooi te zien dat er bereidheid is om hierin te investeren." Bij de opleiding zijn ook de Rabobank en Hogeschool Arnhem Nijmegen betrokken. De opleiding bestaat uit vijftien avonden en de deelnemers ontvangen een erkend diploma.

Aanmelden Circulaire Estafette
De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Het Gelders Circulaire Estafettestokje wordt gegeven aan bedrijven of gemeenten. Wilt u ook een eigen circulair project of initiatief aandragen? Dat kan via een e-mail.


info@greencapitalchallenges.nl

gelderse-circulaire-estafette.nl