V.l.n.r. Hanny, Marit, Bennie en Anita. Fred ontbreekt op de foto. Foto: PR
V.l.n.r. Hanny, Marit, Bennie en Anita. Fred ontbreekt op de foto. Foto: PR

Limburgia al vijftien jaar in Zutphen

ZUTPHEN - Limburgia is al vijftien jaar gevestigd in Zutphen. Franchiseorganisatie Limburgia was tot 1 september eigendom van bakkerij De Haas uit Haps. De nieuwe (mede-) eigenaren zijn Kees Hermans en Maarten Steinkamp. Deze heren zijn o.a. eigenaren van de formules van Jamin en Multi-Vlaai en zijn dus samen met Henk de Haas de nieuwe aandeelhouders van Limburgia Retail. Limburgia houdt hierbij zijn eigen entiteit en eigen exclusieve bakker (de Haas).

In Zutphen is verder het vertrek van MultiVlaai een gegeven maar dit heeft volgens de eigenaren van Limburgia, Anita en Fred Nagtegaal, niets te maken de veranderingen bij de franchiseorganisaties. Laura Snellink van voormalig Multivlaai heeft namelijk een grotere uitdaging gevonden in Ede waar zij een ruimere vestiging kon overnemen. Een vestiging met een terras in de binnenstad, iets dat in Zutphen niet mogelijk was. Overigens is het nog tot 31 december mogelijk om volle spaarkaarten van de MultiVlaai in te leveren bij Limburgia.

Anita en Fred Nagtegaal hebben in mei 2004 de vestiging van de in 2003 gestarte winkel Limburgia in Zutphen overgenomen van Vione Hauptman en zijn sinds die tijd de zelfstandig ondernemers. De winkel is gespecialiseerd in de verkoop van verse vlaaien, taarten en gebak. Elke dag vers op bestelling. Na de bestelling die de klanten tot 13.00 uur kunnen doorgeven via telefoon of website, worden de producten volgens oud Limburgs recept, diezelfde middag bij de bakkerij in Haps geproduceerd en vervolgens 's avonds op transport gezet. Bezorgingen worden gedaan in en rond Zutphen, tussen 8:30 uur en 10:00 uur. Anita en Fred garanderen al jaren de continuïteit van de winkel en hebben nog plannen genoeg om hier in de toekomst succesvol invulling aan te geven. De drijvende kracht in de winkel is Anita die samen met haar team dagelijks in de winkel staat en de klanten bediend. Men kan bij Limburgia niet alleen terecht voor het banket, maar ook kan men hier gezellig gebruik maken van een kopje koffie met een vlaaipunt binnen of buiten op het zonnige terras.