Frank van den Haak, jeugdbegeleider van Vogelwerkgroep Zutphen, hangt onder aanmoediging van de kinderen de nestkast op. Foto: PR
Frank van den Haak, jeugdbegeleider van Vogelwerkgroep Zutphen, hangt onder aanmoediging van de kinderen de nestkast op. Foto: PR Foto: RvS

Jonge Vogelaars timmeren nestkasten

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 17 november was het in de Kaardebol een lawaai van jewelste. Er werd lustig op los getimmerd door de Jonge Vogelaars. Dit door negen zeer enthousiaste kinderen geproduceerde kabaal, resulteerde in even zoveel robuuste vogelhuisjes voor koolmezen. Ter afsluiting van de timmersessie werd een nestkast opgehangen in een els op het terrein van de Kaardebol.

Aan Frank van den Haak, jeugdbegeleider van Vogelwerkgroep Zutphen, om onder aanmoediging van de kinderen deze klus aan het klaren. De andere nestkastjes krijgen een dezer dagen een mooi plekje in de tuin van de kinderen. Daar kunnen in de winter de mezen beschut in slapen. En daarna vol verwachting afwachten of er in het voorjaar een mezengezin in komt wonen.
Jongens en meisjes tussen de 8 t/m 12 jaar die meer willen weten over de activiteiten van de Jonge Vogelaars kijken op de website. Hier is meer informatie te vinden over o.a. het seizoensprogramma, verslagen van voorgaande expedities en hoe je lid kunt worden.


www.vwg-zutphen.nl/jeugd