Bassiste Phaedra Kwant. Foto: PR
Bassiste Phaedra Kwant. Foto: PR

Ongedwongen kletsen in het Frans

ZUTPHEN - Voor liefhebbers van de Franse taal organiseert Alliance Française Zutphen op vrijdag 30 november tussen 17.00 en 19.00 uur voor de negende keer een Café Français in het souterrain van Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen.

Dé kans voor alle liefhebbers van de Franse taal om gezellig en informeel, onder het genot van een drankje, met elkaar Frans te spreken over allerlei Onderwerpen. Toegang is voor iedereen geheel gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.


Phaedra Kwant bij Jazz at the Tower

ZUTPHEN - Bassiste Phaedra Kwant zal dinsdag 27 november optreden in de Wijnhuistoren aan de Groenmarkt 40 in Zutphen. Aanvang 20.00 uur en de toegang is vrij.

Phaedra is bassiste, zangeres, componist en tekstdichter. Zij is een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld en werkte onder andere met Claudia de Breij, Mathilde Santing en Do. De veelzijdigheid van deze muzikale kameleon is haar belangrijkste kenmerk: groovy, melodisch, stevig en zacht poëtisch. Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland.

Donaties zijn welkom. Voor meer info zie Facebookpagina Jazz at the Tower.


Wandelen door adventstuintje

ZUTPHEN - Op zondag 2 december om 15.30 uur kan in de tuinzaal aan de Badhuisweg 27 te Zutphen het adventstuintje gelopen kunnen worden. Het is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Er is muziek, er wordt een verhaal verteld, de kinderen lopen met de engel mee en steken een kaarsje aan. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Neem telefonisch contact op voor meer informatie.


0575 - 47 16 02


Handen uit de mouwen steken

GORSSEL - Zaterdag 24 november werken de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel vanaf 9.00 uur weer op de Gorsselse Heide. Iedereen is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.

De groep verzamelt om 9.00 uur op de hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat. Deze ochtend wordt er opslag (zoals berk, den en vuilboom) verwijderd bij de gagel.
Verder wordt dit jaar nog gewerkt op de zaterdagen 8 en 15 december. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig. Voor informatie kunt u contact opnemen met Ben Rutenfrans.


0575-494110

b.rutenfrans@upcmail.nl


Advent en kerst in het dialect

EEFDE – Op vrijdag 30 november komt Jan Leijenhorst in de Ontmoetingskerk vertellen over Advent en Kerst in het dialect. De vertelling begint om 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur inclusief pauze. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.


Kledingactie voor Oost-Europa

REGIO - De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden op vrijdag 23 en zaterdag 24 november hun najaarskledingactie. Dit gebeurt in samenwerking met de familie te Wierik in Lochem.

Deze familie steunt al sinds eind jaren tachtig mensen in Oost-Europa en gaat zelf naar de adressen toe om te zorgen voor een goede aflevering. Zij werken samen met de stichting 'zending over grenzen' te Almere. Deze stichting geeft ook Humanitaire en Sociale hulp in bovengenoemde landen.

Bruikbare goederen
Goede bruikbare kleding, schoenen, linnengoed, dekens, verbandmiddelen, zeep, incontinentiemateriaal en speelgoed is allemaal welkom. De kleding graag in plastic vuilniszakken verpakken en niet in dozen. Dit scheelt enorm in de opslagruimte.

Spullen brengen
- Almen: vrijdag 23 november van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag 24 november van 9.00 tot 12.00 uur in de garage van Thijmie Boel Dorpstraat 20.
- Harfsen: vrijdag 23 november van 19.00 tot 19.30 uur en zaterdag 24 november van 10.30 tot 11.30 uur in Ons Gebouw.
- Eefde: zaterdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoetingskerk.
- Gorssel: zaterdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Brink Hoofdstraat 27.
- Epse: zaterdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Protestantse Kerk ,Lochemseweg 36.

De goederen mogen ook dagelijks gebracht worden bij de familie Te Wierik, Zutphenseweg 3 te Lochem. Neem telefonisch contact op voor meer informatie.


0573-254 992