Met Bach naar Bethlehem

ZUTPHEN - In de muziek die Johann Sebastiaan Bach schreef voor de Kersttijd komen uiteraard de personages naar voren die als vaste figuren bijeen worden gebracht in de Kerststal. Op vrijdag 30 november laat Jan Bruin daarvan één en ander horen op het orgel in de kerkruimte en op de Bechstein-vleugel in de tuinzaal van de Johanneskerk aan de Badhuisweg 27. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Maria, het kind Jezus, de herders en de engelen, de drie koningen – ze worden door Bach muzikaal tot leven gebracht. Op het orgel klinkt ook Bach's 'Kleines Harmonisches Labyrinth' – voor deze gelegenheid als een muzikale knipoog naar de soms bochtige weg die de personen in het kerstverhaal moesten afleggen om uiteindelijk in Bethlehem aan te komen.

Aan het eind is er een collecte bestemd voor het onderhoud van de beide instrumenten.


Ontmoeting Mozart en Beethoven

ZUTPHEN - Op zaterdag 24 november om 20.00 uur concerteert het Cadiccia Ensemble in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. Het ensemble bestaat uit Melissa Ann Ussery, viool, Anna Smith, altviool, Douw Fonda, cello, en Ernst Munneke, fortepiano. Op het programma staan composities van Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven. Men ontdekt de muzikale ontmoeting tussen Mozart en Beethoven. Te horen is de invloed van Mozart op zijn jongere collega-componist in twee pianokwartetten, die bijna simultaan geschreven werden.

Voor informatie en kaarten, zie de website.


www.geelvinck.nl


Wereldkoor Zutphen zoekt zangers

ZUTPHEN - Koorervaring, liefde voor zingen en zin in een kortdurend zangproject? Wereldkoor Zutphen zoekt voor het project met Engelstalige liederen, van januari t/m april 2019, vooral tenoren en bassen. De repetities vinden wekelijks op de woensdagavond plaats. Informatie: wereldkoorzutphen.nl of 06 - 127 545 27.