Eenmalig: foto's van vrouwelijk naakt in Zutphense gewelvenkelder. Foto: Petra van Vliet
Eenmalig: foto's van vrouwelijk naakt in Zutphense gewelvenkelder. Foto: Petra van Vliet

Vrouwelijk naakt in Zutphense gewelvenkelder

ZUTPHEN - Fotografe Petra van Vliet is de laatste maanden bezig geweest met een bijzonder project waarbij ze twintig Zutphense vrouwen naakt fotografeerde in een gewelvenkelder. De eendaagse expositie van deze foto's, genaamd 'Zutphense Welvingen' is alleen op 25 november van 12.00 tot 17.00 uur te zien aan de Rodetorenstraat 16 in Zutphen.

Van Vliet werkt normaal gesproken alleen in opdracht, dus dit is haar eerste expositie: "Dit project is een ode aan de vrouw, mijn kelder en het prachtige Zutphen."

Vorige week stond te lezen dat de expositie vanaf 25 november plaats zou vinden, het gaat echter om één dag. Bovendien is de opening op 24 november echt alléén voor genodigden.


De stad tot in de vezels leren kennen

ZUTPHEN - Woensdag 21 november sluit de cursus Zutphenkunde af met de examens in het Auditorium van de Musea Zutphen. Aansluitend is er de feestelijke certificaatuitreiking in het Museumcafé van het Hampshire hotel. Voorzitter Marieke Schriks van het Cultureel Historisch Platform Zutphen (CHPZ) zal de uitreiking voor haar rekening nemen en hoopt veel nieuwe Zutphanologen te feliciteren met het behaalde diploma en begeerd Zutphenkunde-speldje.

Aan de beide cursussen van de negende en tiende editie deden in totaal 54 deelnemers mee. De cursus Zutphenkunde met zes hoorcolleges en twee excursies kent een ruime belangstelling. Met een tijdsbeeld 17 eeuwen geschiedenis van onze historische stad en het kostbaar erfgoed is dit een waardevolle belevenis. Nieuwe Zutphenaren doen bijvoorbeeld zo historische kennis op over hun woonplaats en burgeren zo als het ware in! Zutphenezen, die nu de tijd vinden om hun stad tot in zijn vezels te leren kennen, zijn enthousiast en goede ambassadeurs van dit initiatief onder auspiciën van CHPZ. Voor de stadsgidsen in Zutphen is het zelfs een opstart en basis naar hun vrijwilligers-job. Het succes is mede ook te danken aan de enthousiaste docenten en boeiende vertellers en het geïllustreerd studiemateriaal.

Aanmelding voor Zutphenkunde kan via de website.


cultuurplatformzutphen.nl