Marlies Claasen. Foto: PR
Marlies Claasen. Foto: PR Foto:

Marlies Claasen zingt de Ladies of Jazz

Bij Nic & Ik in de Sprongstraat

ZUTPHEN - Kom onder het genot van een heerlijk wijntje met hapjes een avondje genieten van mooie songs bij Nic & Ik, Sprongstraat 16 te Zutphen. De avond begint om 20.30 en toegang is gratis.

Zangeres/ presentator Marlies Claasen en gitarist Tom Klein nemen de bezoekers elke derde donderdag van de maand mee in een samenspel van zang en gitaar. Op donderdag 15 november zingt Marlies bekende jazzstukken van de Grote Ladies of Jazz. Denk aan Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Sarah Vaughan of Dinah Washington.


110-jarige Harmonie geeft jubileumconcert

GORSSEL/EEFDE - Samen met zangeres/harpiste Iris Kroes en danser Mars Bentum geeft muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde een concert op zaterdag 24 november vanaf 19.30 uur in de Hanzehof (zaal Buitensociëteit) in Zutphen. De Harmonie bestaat dit jaar namelijk maar liefst 110 jaar en wil daarom een buitengewoon concert geven.

De prachtige stem van Iris Kroes (winnares 'The Voice of Holland' 2012) in combinatie met de klanken van haar harp maken haar optreden tot een adembenemende ervaring.

Verder laat Mars Bentum zijn danstalenten zien met diverse acts en gaat De Harmonie ook zelf een aantal bekende muziekstukken voor spelen, zoals 'An American in Paris' van George Gershwin.

Kaarten bestellen kan via de Hanzehof.


deharmoniegorsseleefde.nl

www.hanzehof.nl


Muzikaal kindertheater

ZUTPHEN - Het muzikale verhaal van 'De kikker die al het water opdronk' wordt woensdag 21 november om 13.30 uur verteld door Ron Vernout in Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen.

Een vreemde grote kikker drinkt al het water op, waardoor er niets overblijft voor de andere dieren. Ze moeten iets verzinnen om het water weer terug te krijgen waar het hoort: in de rivier, het meer en de waterput."

Geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De speelduur is ongeveer 40 minuten Entree: 3 euro. Ouders/verzorgers zijn welkom bij de voorstelling en in het restaurant.


Taizéviering

WARNSVELD - Op zondag 18 november wordt de tweedeTaizéviering van dit seizoen gehouden. De viering vindt plaats in de Martinuskerk in Warnsveld om 19.00 uur.

De kerk is open om 18.15 uur als je de liederen mee wilt oefenen. De viering wordt gehouden in de geest van Taizé, er is afwisselend zang, gebed, lezing en stilte. De liederen zijn gemakkelijk mee te zingen. Blijf op de hoogte van de bijeenkomsten door de bladen in de gaten te houden of de website 'Geloven in Zutphen'.

Informatie via mail.


rianbrenters@planet.nl

anitameerdink@gmail.com