Dominee Carel ter Linden. Foto: Patricia Börger
Dominee Carel ter Linden. Foto: Patricia Börger Foto:

Wijsheden vermomd als verhalen

ZUTPHEN - Op uitnodiging van Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en de Walburgiskerk komt Carel ter Linden op donderdag 22 november vertellen over zijn nieuwste boek Bijbelse miniaturen, waarin hij laat zien dat de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel nog altijd van grote waarde zijn. Dit vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de Walburgiskerk.

Een jaar lang was dominee Carel ter Linden ieder weekend op de radio te horen. In slechts enkele minuten besprak hij een Bijbelverhaal in het klein, waarbij hij de betekenissen liet zien van deze oude vertellingen, door het karakter van de verhalen grondig te bestuderen. En nu vormen ze een boek met zeventig verhalen, getiteld Bijbelse miniaturen.

In zijn boek laat Ter Linden zien hoe de bijbel ons dagelijks leven nog steeds raakt, juist omdat het geen verslagen van gebeurtenissen zijn, maar verborgen boodschappen. Het zijn wijsheden vermomd als verhalen, die in het oude Israël gebruikt werden om elkaar in moeilijke tijden te bemoedigen.

Bijbelse verhalen hebben dan ook een veel grotere invloed gehad op onze cultuur dan de meeste mensen beseffen. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk of synagoge, maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving. Hoewel het aantal kerkgangers in Nederland al jaren lijkt af te nemen, constateert Ter Linden dat de belangstelling voor religie daarentegen toeneemt. Enige hulp bij het begrijpen en duiden van Bijbelse verhalen kan dus geen kwaad, of je nou gelovig bent of niet.

Toegangskaarten 10 euro bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19.


0575 513 512

www.somerentenbosch.nl

info@somerentenbosch.nl