Foto: News United / Rens Hulman
Foto: News United / Rens Hulman Foto:

Grote uitslaande brand
Bosrestaurant Joppe

JOPPE - Bij het Bosrestaurant in Joppe woedde in de nacht van maandag op dinsdag een grote uitslaande brand op de bovenverdieping. Er waren geen mensen in het pand toen de brand uit brak, dus niemand raakte gewond. De schade in het pand uit 1910 is enorm, vooral op de bovenverdieping die voornamelijk als opslagruimte werd gebruikt. Wanneer het restaurant aan de Joppelaan haar deuren weer zal kunnen openen is momenteel nog niet bekend.

De brandweer was met meerdere eenheden uitgerukt om te blussen. Het vuur sloeg aan de achterzijde via de ramen naar buiten. Er ontstond veel rookontwikkeling, omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Dinsdagochtend rond 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Een buurvrouw meldde de brand bij de brandweer. Team Brandonderzoek zal verder onderzoek verrichten, evenals stichting Salvage voor het herstellen van de grootste schade. Hoe erg het pand uit 1910 beschadigd is en wat de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering zal in de loop van de dag moeten blijken. De Joppelaan waaraan het restaurant ligt is afgesloten.

Foto: News United / Rens Hulman
Foto: News United / Rens Hulman
Foto: News United / Rens Hulman