Interactieve Franse filmavond

WARNSVELD- Alliance Française Zutphen houdt op vrijdagavond 9 november om 19.30 uur een interactieve Franse filmavond met le Ciné-club van Denis Mandon in 't Nut, Breegraven 1 te Warnsveld. Er zal een recente vrolijke film vertoond worden die niet te moeilijk te volgen is en Frans is ondertiteld. Welke film, dat blijft tot op het laatste moment een verrassing.

Voorafgaand aan de film zullen er in groepjes oefeningen gemaakt worden die betrekking hebben op het vocabulaire, uitdrukkingen en culturele aspecten van de te vertonen film. Het doel is om niet passief naar een film te kijken, maar dankzij een zekere inspanning een Franse film te begrijpen zonder daarbij de ondersteuning van het Nederlands nodig te hebben.

De interactieve houding van Denis Mandon vergemakkelijkt het contact, maar vooral ook zijn heldere en stimulerende inleiding, waarbij hij met veel humor en voorbeelden de struikelblokken in de Franse taal verduidelijkt.

Leden, cursisten en middelbare scholieren van de Alliance Française hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts 7,50 euro entree.


Zingen en swingen naar vroeger

ZUTPHEN - Het Odensehuis Zutphen is begonnen met het zang- en muziekproject 'Zingend en Swingend naar vroeger'. Elke veertien dagen op woensdagochtend maken deelnemers muziek en zingen liederen van toen en nu. De eerste keer kan ieder vrijblijvend kennismaken, woensdag 7 november 10.00 uur is de eerstkomende mogelijkheid.

Maar waarom dit project? Muziek zorgt er vaak voor dat je even terugkeert naar het moment waarop je dat ene liedje voor het eerst hoorde of altijd opzette als je iets te vieren had. Muziekagoog Koen van Ravensberg gaat daarom samen met de deelnemers hun eigen favoriete liederen zingen. Zo komen herinneringen vanzelf naar boven en kunnen mensen deze met elkaar delen. Behalve dat muziek goed is om terug te denken aan vroeger is het ook een krachtig middel om contact te maken met elkaar.

Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met geheugenverlies of lichte dementie - én hun naasten - en ouderen in het algemeen.


odensehuiszutphen.nl