Kunsthistoricus Van Gogh Museum opent expositie VERS

WARNSVELD - Galerie Jansen & Kooy nodigt een ieder van harte uit de opening van de expositie 'VERS' op zondag 18 november om 16. 00 uur aan de Lage Lochemseweg 7 in Warnsveld. Niemand minder dan Sarah Broekhoven, kunsthistoricus en educator bij het Van Gogh Museum Amsterdam, zal het openingswoord verrichten. De expositie is te zien tot en met 6 januari 2019.

De tentoonstelling VERS brengt werk samen van drie opkomende kunstenaars: Babette Bervoets, Liesbeth Piena en Dominique Zwartelé. Alle drie studeerden afgelopen zomer af aan respectievelijk de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, ArtEZ in Enschede en de Gerrit Rietveld Academie. Werkend vanuit verschillende achtergronden en inspiratiebronnen maken zij ieder op hun eigen manier werk dat gekarakteriseerd kan worden als kleurrijk, spannend en fris. In deze tentoonstelling worden schilderijen en tekeningen gecombineerd met geluidssculpturen. De tentoonstelling werpt een vrolijke en tegelijkertijd serieuze blik op de hedendaagse maatschappij en wat kunst hierin te bieden heeft.

Babette Bervoets is geïnteresseerd in de waarneming (zien, horen, voelen, ruiken, proeven), volgens haar een subjectief en sociaal proces van betekenisgeving. Haar werk, dat bestaat uit tekeningen, schilderijen en objecten, is een vertaling van dit proces. Het project Vazen, waarvan tijdens deze tentoonstelling werk te zien is, ontstond naar aanleiding van een tien jaar oude tekening van een vaas en groeide uit tot een serie uiteenlopende interpretaties.
Liesbeth Piena maakt schilderijen door goed te kijken naar wat ze in haar omgeving ziet, en filtert datgene uit de realiteit wat haar interesseert. Zo creëert ze bijna abstracte beelden die elk ook weer een nieuwe realiteit laten zien. Het werk dat ze tijdens deze tentoonstelling laat zien is in de afgelopen twee maanden tot stand gekomen en gebaseerd op de kamerplant Calathea Lancifolia.
Dominique Zwartelé was professioneel (bas)klarinettist, maar besloot Fine Arts te studeren. Een belangrijk thema in haar werk is de identiteit van hedendaagse grootstedelijke culturen. Haar vertrekpunten zijn de materialen, geluiden, talen, symbolen en rituelen, die zij hercontextualiseert. Voor haar afstuderen maakte zij een Opera voor Objecten, een geluidsinstallatie met sculpturen en tekeningen, waarvan deze tentoonstelling ook onderdelen laat zien.

De galerie is open do t/m zo van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.