Berdi Hissink, eigenaar van ZZP Zutphen. Foto: André Pelgrim
Berdi Hissink, eigenaar van ZZP Zutphen. Foto: André Pelgrim Foto:

Stichting Buddy to Buddy krijgt opnieuw subsidie

ZUTPHEN - Het maatjesproject Buddy to Buddy in Zutphen kan voortbestaan. Het college van B&W heeft besloten de stichting een subsidie toe te kennen van 165.000 euro voor de jaren 2020 t/m 2022.

In april 2018 besloot het college om de stichting alleen subsidie voor 2019 toe te kennen. De Stadspartij Zutphen-Warnsveld diende daarop een motie in voor 'Behoud Buddy to Buddy'. Deze motie werd met grote meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Binnen de muren van het stadhuis echter ging de aandacht vooraleerst uit naar de grote bezuinigingen van de gemeente. "Nu het college de besluiten hierover genomen heeft kunnen we aan de motie tegemoetkomen," aldus het college. De gelden komen uit het potje 'integratie en participatie'. "De aanpak van Buddy to Buddy is succesvol gebleken," aldus de gemeente. "Buddy to Buddy levert een positieve bijdrage aan de integratie."

Naast de gemeente zijn er ook andere fondsen die bijdragen aan het maatjesproject, zoals het Oranjefonds. Echter deze leveren een beperkt aantal jaren ondersteuning en bouwen het bedrag in de loop van de jaren af. De bijdrage van de gemeente bedraagt ongeveer 40 procent van de totale begroting van Buddy tot Buddy.


Aljan Talens Haarmode viert 85-jarig bestaan

ZUTPHEN - Aljan Talens Haarmode bestaat dit jaar 85 jaar én is een complete metamorfose ondergaan, daarom is het tijd voor een klein feestje. Op zaterdag 10 november kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje van 16.00 tot 19.00 uur de nieuwe salon komen bewonderen en het hele team van Aljan Talens Haarmode (naast Aljan bestaande uit Theresia, Maike, Hilde, Amanda en Samirah) feliciteren met hun 85-jarig bestaan.

Door de jaren heen zijn er diverse veranderingen geweest. In 1933 begon kapper Bruggeman aan de Bonendaal een dames- en herenkapsalon. In 1945 kwam Albert Talens bij Bruggeman in dienst om de zaak in 1955 van hem over te nemen. Hij maakte er een echte herenkapsalon van. Weer 30 jaar later nam zoon Aljan Talens (na eerst drie jaar in loondienst gewerkt te hebben) de kapsalon van zijn vader over. Het werd toen weer een dames- en herenkapsalon. Na grote verbouwingen in 1986 en '87 en in 2002, leek het Aljan weer eens tijd om zijn salon aan de eisen van déze tijd aan te passen.

Het viel mooi samen met het feit dat Aljan Talens Haarmode door de haarcosmeticaproducent Keune Haircosmetics uit Soest als Ambassador Salon was benoemd. Deze Keune Ambassadors staan voor nét dat extra stukje vakmanschap en kennis vanwege de extra vaktechnische trainingen en ondersteuning. Daarnaast traint het team van Aljan Talens maandelijks onder leiding van Nederlandse topkappers (zoals Patrick Kalle, Yolly ten Koppel of Petra van den Burg) bij het Kapperskollektief; een club van 12 Oost-Nederlandse kapsalons, waarvan Aljan voorzitter is. Ook heeft Aljan zitting in de Ledenraad van de Koninklijke ANKO, de landelijke brancheorganisatie voor kappers.


Maak kennis met ZZP Zutphen

ZUTPHEN - Op dinsdagavond 27 november is tussen 19.30 uur en 22.30 uur de Kennismaak Avond van ZZP Zutphen bij Jacqueline de la Rie van Luster Workshops op de Mars in Zutphen.

Tamara Ranty van Groeilab geeft de aanwezigen een interessante en leerzame presentatie over netwerken. Hierover wordt het hoe, wat, waarom, wanneer en waar besproken.

De presentatie duurt tot 20.00 uur, daarna is gelegenheid om bij te praten en het geleerde in de praktijk te brengen. Jacqueline geeft tegelijkertijd een creatieve workshop in een andere ruimte, waar men ook aan deel kan nemen.

Luster Workshops
Luster verzorgt creatieve workshops door heel Nederland voor volwassenen en kinderen, bij evenementen, bedrijfsfeesten of teamuitjes, vrijgezellenfeesten, een familie-, neven- of nichtendag en vrienden- en vriendinnen uitjes.

Toegang voor leden ZZP Zutphen gratis, niet-leden betalen 20 euro (exclusief btw). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website.


zzpzutphen.nl/kennismaak-avond-27-nov