Sportverenigingen kunnen sporters nomineren voor sportverkiezing

ZUTPHEN - Zutphen Actief organiseert samen met de gemeente Zutphen de Zutphense sportverkiezing. Sportverenigingen uit Zutphen kunnen een sporter of sportploeg aanmelden die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd in 2018. Sporters en sportploegen die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd kunnen vanaf vandaag aangemeld worden door sportverenigingen en sportclubs uit Zutphen/Warnsveld. Dit kan tot en met 31 december 2018 via de website.

Er zijn vier categorieën: de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en de sporter met een beperking. Uit alle inzendingen worden per categorie drie sporters/ploegen genomineerd. De vakjury mag zich vervolgens buigen over de twaalf genomineerden. Deze jury bestaat uit personen die werkzaam zijn voor de gemeente Zutphen, inwoners van Zutphen, of anderen die een sterke binding hebben met sport in Zutphen. Een van de juryleden is bijvoorbeeld schaatser Stefan Groothuis.

De uiteindelijke vier winnaars worden bekend gemaakt tijdens het sportgala op 1 februari 2019. Op het sportgala komen sporters, sportliefhebbers, sportvrijwilligers en verenigingen bij elkaar. De winnaars ontvangen een bokaal, maar ook een prijs voor hun vereniging. Deze geldprijs wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en kan de vereniging inzetten voor een sportief of maatschappelijk doel. Het sportgala wordt georganiseerd door een aantal Buurtsportcoaches en een aantal vrijwilligers uit het sportleven in Zutphen.

sportverkiezingzutphen.nl

Gemiste kansen nekken Be Quick

ZUTPHEN - Be Quick verzuimde afgelopen zondag bij Basteom de derde zege op rij te boeken. Er waren voldoende kansen, maar deze werden niet benut. De thuisploeg zorgde met onder andere twee penaltys ervoor dat de terugreis naar Zutphen puntloos was.

Bij een snijdend koude wind waren beide ploegen in de beginfase redelijk in evenwicht, toch was Jillert van Berkel al snel bij de openingstreffer. Zijn lob werd echter door Basteom-keeper Timon Nijkamp in tweede instantie onschadelijk gemaakt. Nijkamp was gedurende het het duel een plaag voor Be Quick door uitstekende acties. Toch kwam Be Quick in de twaalfde minuut op een voorsprong. Saif Baig knalde van grote afstand in de bovenhoek, 0-1. Een wonderschone treffer.

Vier minuten later werd het alweer gelijk, toen Stijn Heitkonig een door arbiter Buitink toegekende strafschop verzilverde, 1-1. De reden voor de toegekende penalty was geklungel in de achterhoede en na twee minuten herhaalde zich zo'n situatie, maar nu volgde een vrije trap net buiten de zestien. Doelman Lars Metselaar had de nodige moeite met de stuiterende bal.

In de fase hierna gingen beide teams gelijk op. In de 26ste minuut moest Tim Turksema met een armblessure naar de kant. Sezer Koycu was zijn vervanger. Kort daarna raakte Koen Barrée zwaar geblesseerd aan zijn knie en was een gang naar het ziekenhuis zijn lot. Jordy Tempelman nam zijn plaats in.

In de 33ste minuut soleerde Baig alleen op Nijkamp af, maar zijn poging om deze te omspelen mislukte. Richting rust ging er bij beide ploegen het nodige mis. Dat varieerde van slechte passing tot gebrekkige balbeheersing. Na de hervatting keek Be Quick meteen tegen een achterstand aan, toen Danny van Wilsen de bal via de paal achter Metselaar schoot, 2-1.
Hierna kreeg Be Quick een handvol mogelijkheden, maar of de keeper stond in de weg of de afronding was te slordig. Het spel speelde zich langdurig af op de helft van Basteom, dat hierdoor ook maar weinig creëerde. Om toch die gelijkmaker of meer te bereiken werd Kelvin Krüger gewisseld voor Tom Daamen als een extra aanvallende impuls.

Dani Kersten zag een hard schot gekeerd en zo bleef Be Quick maar achter de feiten aan rennen, zodat zelfs de gelijkmaker uit bleef. In de 86ste minuut kreeg Basteom opnieuw een strafschop na het neerhalen van een doorgebroken speler en weer was het Stijn Heitkonig die het vonnis voltrok, 3-1.

FC Zutphen (zat.) speelt thuis tegen Hulzense boys uit Nijverdal

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 3 november op sportpark 't Meijerink tegen Hulzense boys. De wedstrijd van het eerste elftal begint om 14.30 uur. De mannen uit Nijverdal speelden twee seizoenen geleden nog in de eerste klasse, en waren ook toen tegenstander van FC Zutphen. Zij degradeerden een seizoen eerder dan de Zutphenaren. Hulzense boys neemt de zesde positie in met 9 punten uit vijf wedstrijden, en zal trachten door een overwinning in Zutphen de aansluiting met de bovenste ploegen tot stand te brengen. Afgelopen week klopte men ASC "62 thuis met 3-1. Het was een zwaar bevochten overwinning, waarin de ploeg uit Nijverdal zich het meest effectief toonde.

Jelle Macare moest zich afgelopen zaterdag ziek af melden, en het is te hopen dat de captain er zaterdag weer bij is. Dat geldt ook voor Gaby Maduro (hij raakte op de training geblesseerd) en Nando Bleumink en Niek Bakkerweerd, die zaterdag eveneens niet inzetbaar waren.