The Sense of an Ending. Foto: PR
The Sense of an Ending. Foto: PR Luxor Zutphen

Hanz Mirck leidt verfilming van The Sense of an Ending in

ZUTPHEN - Schrijver en dichter Hanz Mirck is zondag 11 november te gast in de reeks Cinema Literair in Luxor. Mirck, in 2007 en 2008 de eerste stadsdichter van Zutphen, leidt dan Ritesh Batra’s verfilming van The Sense of an Ending (alsof het voorbij is) in. Aanvang 11.00 uur.

Londenaar Tony Webster (Jim Broadbent), gescheiden, gepensioneerd en handelend in antieke Leica fotocamera's, leidt een teruggetrokken leven. Tot hij een brief ontvangt die zijn leven overhoop gooit. Sarah Ford, de moeder van zijn jeugdliefde Veronica (Charlotte Rampling), is overleden en heeft Webster 500 pond nagelaten. Plus enkele documenten, waaronder het dagboek van zijn schoolvriend Adrian Finn. Bij de notaris hoort Webster dat Veronica, die hij sinds zijn schooljaren niet meer heeft gezien, het dagboek weigert te overhandigen. Hij besluit het koste wat kost in handen te krijgen.

Ritesh Batra debuteerde in 2013 met The Lunchbox. The Sense of an Ending is zijn tweede film. Kaartjes aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl